Hypnosen

recensie Hypnosen

Waardering: 3 uit 5.

De komische satire Hypnosen gaat over een koppel, André en Vera, dat een app voor vrouwelijke gezondheid wil pitchen. Vera maakt echter een keuze die hun pitch in gevaar brengt. Wat wij van Hypnosen vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

André en Vera willen de wereld veroveren met hun app. Die app richt zich op gezondheid van vrouwen, waar volgens hen veel behoefte aan is. Om potentiele investeerders te overtuigen, moeten ze wel goed kunnen pitchen. Dat leren ze bij Julian, die hen en anderen klaarstoomt voor de pitch. Vera besluit echter om onder hypnose eindelijk van haar rookverslaving af te komen. Na die hypnose lijkt ze zichzelf niet meer en is ze alle remming kwijt.

Ons eindoordeel?

We worden momenteel dood gegooid met satirische komedies. De Scandinaviërs zijn daar marktleiders in, met Ruben Östlund als de koning. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ze er in Scandinavië ook wel goed in zijn. Hypnosen is een vermakelijke aanvulling op satirische films met een boodschap. De hoofdrolspelers Herbert Nordrum (een Zweedse look-a-like van Paquito Navarro; voor de padellers onder ons) en Asta Kamma August zijn echter wel de hoogtepunten.

Het verhaal zelf, komt namelijk moeilijk op gang. Het duurt even voordat je in de film zit en ook daadwerkelijk begrijpt wat men bedoelt te vertellen. Die boodschap is uiteindelijk glashelder. Blijf jezelf en laat je niet teveel leiden door anderen. Ook in deze film is dat op een satirische manier uitvergroot. Al moet gezegd dat de film statisch en vlak overkomt als het gaat om de emoties. Nergens vliegen ze uit de bocht. Het blijft braaf, ook als het niet braaf is. Waar de film wel voor zorgt, is voor een flinke dosis ongemakkelijkheid. Zelfs zoveel dat de film dat soms zelf ook is. Iets teveel ongemakkelijkheid dus.

Hypnosen is de volgende satirische komedie uit Scandinavië. Vermakelijk is hij zeker, maar de ongemakkelijkheid overheerst. De twee hoofdrolspelers stelen op acteergebied wel de show.

Regie: Ernst De Geer
Cast: Herbert Nordrum| Asta Kamma August | Andrea Edwards
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 25-4-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.