Hunt for The Wilderpeople

recensie Hunt for the Wilderpeople

De komische drama- en avonturenfilm Hunt for the Wilderpeople gaat over Ricky, die in het zoveelste pleeggezin terecht komt. Als zijn pleegmoeder overlijdt, en jeugdbescherming hem weer terug wilt halen, slaat hij op de vlucht met zijn norse pleegvader. Wat wij van de boekverfilming Hunt for the Wilderpeople vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ricky is een moeilijk opvoedbare jongen die bij zijn zoveelste pleeggezin terecht komt. Zijn nieuwe pleegmoeder is een engel die hem lekker zichzelf laat zijn, maar zijn pleegvader Hec moet niet zoveel van hem hebben. Als de pleegmoeder plots overlijdt, komen de twee mannen er alleen voor te staan en slaan ze op de vlucht voor de kinderbescherming.

Ons eindoordeel?

Voor ons is Hunt for the Wilderpeople een familiefilm die niet kan kiezen. Een film die zowel jongeren als ouderen moet bekoren. Daar slaan ze de plank mis. Vaak is de film namelijk te kinderachtig en neemt het de oudere kijker niet serieus. En als de film dan ineens serieus is, dan komt als een donderslag bij heldere hemel. Als kijker weet je daarom niet waar je aan toe bent. Een keuze maken was beter geweest naar onze mening. Eerlijk is eerlijk, de humor is wel leuk, op die van de vrouw van de kinderbescherming na. Tenenkrommend was zij. Het moge duidelijk zijn, wij vinden Hunt for the Wilderpeople een tegenvaller.

Regie: Taika Waititi
Cast: Sam Neill | Julian Dennison | Rachel House
Speelduur: 101 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.