Huidhonger

recensie Huidhonger

De korte documentaire Huidhonger gaat over mensen die in hun leven een gebrek aan aanraking hebben ervaren. Zo erg zelfs, dat ze er naar verlangen. Wat wij van Huidhonger vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een gebrek aan aanraking kan een mens opbreken. Of het kan ze juist doen verlangen naar een aanraking. Elkaar aanraken brengt namelijk bijna altijd wel een of meerdere emoties met zich mee, hoe onschuldig ook. Dat kan negatief zijn, maar zeker ook positief. In deze documentaire komen mensen aan bod die aanraking hebben gemist in hun leven.

Ons eindoordeel?

Zo, is Huidhonger even een intieme en prachtige documentaire. Openheid van de geïnterviewden zorgt ervoor dat je jezelf geheel kunt inleven. En wat een ontroerende verhalen ook. Het beeld sluit daar ook nog eens perfect op aan. De huidaanrakingen die plaatsvinden zorgen bij de geïnterviewden voor voldoening, maar bij ons ook. Wij voelden het ook. Ook wij waren voldaan en ontspannen.

Wij snappen Rőben wel, dat ze een documentaire maakt over aanrakingen. Die zijn namelijk voor ieder mens hard nodig. Prachtig heeft ze dit weten te verbeelden in Huidhonger, met de ontroerende verhalen als begeleiding. Chapeau!

Meerdere mensen werden bevraagd, maar het oudere stel blijft ons bij. Ze geven zich bijna letterlijk open en bloot. De scène in bad deed ons zelfs denken aan Amour, van Michael Haneke. Eerst van veraf filmen, als het ware aftasten, en daarna vol op de huid. Intiemer kan haast niet.

Huidhonger maakt deel uit van Teledoc Campus en is op zondag 12 januari om 23.35 uur te zien op NPO 3.

Regie: Lieza Röben
Cast: –
Speelduur: 23 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.