How To Have Sex

recensie How To Have Sex

Waardering: 4 uit 5.

De dramafilm How To Have Sex gaat over Tara, die na haar eindexamens met twee vriendinnen op vakantie gaat naar Kreta. Lang leve de vrijheid, zou je denken! Wat wij van How To Have Sex vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Tara vertrekt na haar eindexamens, zonder de uitslag van haar tentamens te weten, op vakantie naar Kreta. Ze gaat samen met haar twee vriendinnen volle bak genieten, zonder dat iemand haar vertelt wat ze moet doen. Of toch wel, want de verwachtingen zijn hoog. Niet alleen onder elkaar, maar ook bij vakantievrienden die ze daar leren kennen. Daarnaast heeft Tara ‘het’ nog nooit gedaan, dus dat zal er deze vakantie toch eindelijk wel van komen?

Ons eindoordeel?

Oei, oei, oei, wat een confronterend, knappe film is How To Have Sex. Menig tiener, maar ook ouder, zal het verhaal misschien wel herkennen uit zijn of haar eigen jeugd (ondergetekende heeft nooit iets met grote groepen gehad). Feesten, drank en veel nieuwe mensen leren kennen, zonder dat er een bemoeizuchtige ouder zegt wat en wanneer je moet doen. Die vrijheid brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, voor iedereen. Zijn er überhaupt grenzen?

Met name het krachtige verhaal beklijft, waarbij je de film vooral even moet laten bezinken. Bekijk het vanuit verschillende perspectieven, of je een personage nu verafschuwt of niet (en dat ga je doen). Alles hangt samen met opgroeien, wat deze film gelijk een coming of age maakt. Je leeft mee met Tara, die je haar vrijheid gunt, maar waarvan je redelijk snel weet dat ze worstelt met hoe ze die vrijheid in wil vullen. Groepsdruk speelt daarbij een rol, iets wat onoverkomelijk is bij tieners op die leeftijd. Je wilt ook niet de party pooper zijn, dus deels te begrijpen, maar sommige personen mogen iets verder denken dan aan de alcohol en hun lul. Respecteer grenzen! Breekbaar speelt Tara, net als bijna alle andere personages. En er zijn altijd een paar personen die onbreekbaar lijken, maar waarvan je voelt dat ook zij worstelen.

Lang leve de zomervakantie in Malia, een plaatsje op Kreta in het hete Griekenland! Alles in How To Have Sex ademt jeugdige onbezonnenheid, maar ondertussen weet de kijker wel beter. Een breekbare coming of age die laat zien wat groepsdruk met tieners doet. Pijnlijk en confronterend, voor tieners, maar ook voor ouders. Alweer een regisseur (Molly Manning Walker) met een sterk regiedebuut!

Regie: Molly Manning Walker
Cast: Shaun Thomas | Mia McKenna-Bruce | Lara Peake
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 15-2-2024

Attentie: How to Have Sex behandelt onderwerpen zoals seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld. Heb je zelf iets gezien of meegemaakt? Het Centrum Seksueel Geweld (telefoonnummer 0800 – 0188) is er voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met seksueel geweld. Iedereen kan veilig en anoniem bellen en chatten.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.