Homeless

recensie Homeless

De dramafilm Homeless gaat over een stel en een baby dat geen onderdak heeft. Dat vinden ze uiteindelijk bij een oude vrouw, die zelf op reis is. Of toch niet? Wat wij van Homeless vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Han-gyeol en Go-woon overnachten noodgedwongen op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Het maakt het ook niet gemakkelijker dat ze een klein kind hebben. Als dat kind vervolgens in het ziekenhuis belandt, hebben ze geen geld om de rekeningen te betalen. Han-gyeol vindt een oplossing. Ze kunnen verblijven in een huis van een oude vrouw, waar hij wel eens iets bezorgt. Maar waar is die vrouw eigenlijk gebleven?

Ons eindoordeel?

Homeless is een film die heel gewoontjes aandoet. Dat is lange tijd ook zo, maar naarmate het einde nadert volgt de climax. Of de anti-climax, maar dat ligt eraan hoe je in het verhaal zit. Ik vond hem ergens wel wat weghebben van Parasite, maar dan wel een saaiere light versie daarvan. Al is het wel gevaarlijk om die vergelijking te maken.

Waar ik mij vooral aan ergerde was de vrouw. Dat ze alles voor haar kind overheeft dat snap ik, maar die man, wat betekent hij eigenlijk voor haar. Hij doet zo een beetje alles voor haar, maar krijgt er verdomd weinig voor terug. Er is niet echt sprake van een gelijkwaardige relatie. Het moet gezegd, het zit ze dan ook niet echt mee.

En als je kijkt naar het aantal eetmomenten dat in de film zit, dan kun je best wel een vergelijking maken met de de uitdrukking ‘Het is eten of gegeten worden‘. Die is zeer op zijn plek. Wat dat betreft kon ik wel sympathie opbrengen voor het stel en uiteindelijk dus ook voor de film. Helemaal als je kijkt wat voor een gekke huizenmarkt er op dit moment is. Dat is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in de rest van de wereld. Jammer alleen dat ik de spanning miste. De film ontbrandt eigenlijk nooit, ook niet op momenten dat het de bedoeling is.

Homeless is een wat saaie film waarin je uiteindelijk wel sympathie kunt opbrengen voor het stel. Het is eten of gegeten worden en uiteindelijk kies je dan voor jezelf. In ieder geval, de meeste mensen wel.

Regie: Lim Seung-hyeun
Cast: Jeon Bong-seok | Park Jeong-yeon
Speelduur: 83 minuten
Releasedatum:
3-6-2021 (IFFR)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.