Hold Me Tight

recensie Hold Me Tight

De dramafilm Hold Me Tight (Serre Moi Fort) gaat over Clarisse, die met haar oude rode stationwagen weg van huis gaat. Waarom dat is weten we niet, maar dat het niet goed met haar gaat is wel duidelijk. Wat wij van Hold Me Tight vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Clarisse rijdt met haar oude rode stationwagen weg. Weg van haar gezin. Is ze op de vlucht, zijn ze uit elkaar of is er iets anders aan de hand. Flashbacks nemen je mee naar hoe het was. Vanaf de eerste ontmoeting tot aan het gezinsleven in het huis, waarbij de piano een centrale plek in hun oude huis inneemt.

Ons eindoordeel?

Man o man, Hold Me Tight is dus echt een film in mijn straatje. Een verdrietig mooie film waarbij je langzaam maar zeker breekt. Ja, iedereen zo zijn beperkingen. Ik hou ervan. Hoe donkerder hoe beter. Helemaal als het verhaal op deze bijzondere manier tot je komt.

De oude rode auto is de start van het verhaal. Ze gaat ermee op stap. Voor de kijker is het onbekend waarnaar toe en waarom. Geduld beloont men in deze film, dus heb dat vooral. Ook als je weer eens twijfelt over wat er nu aan de hand is. En dat ga je doen. Het heden en verleden lopen subtiel in elkaar over waarbij herinneringen over liefde, wanhoop en plezier belangrijk zijn. En maar wachten.

Als kijker ga je de puzzelstukjes steeds beter op de goede plek leggen. Er valt zoveel te ontdekken. En is de puzzel af, dan zie je een meesterwerk, net als deze film. Hij raakte me. Kippenvel, overal. Tranen met tuiten. De wanhoop druipt er vanaf. Dit alles mede door een geweldige Vicky Krieps, maar ook door haar medespeler Arieh Worthalter. En wat te denken van die pianomuziek, die zo een beetje iedere scène met elkaar verbindt en ook een link is met de dochter!

Hold Me Tight is een verdrietig, mooi meesterwerk. Het verleden en het heden lopen subtiel in elkaar over, waarbij een zakdoek geen overbodige luxe is. En wat speelt Krieps even de pannen van het dak zeg! En dan te bedenken dat ik regisseur Amalric als acteur niet te pruimen vind!

Regie: Mathieu Amalric
Cast: Vicky Krieps | Arieh Worthalter | Anne-Sophie Bowen-Chatet
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 27-1-2022 (IFFR)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.