Hobbyhorse Revolution

recensie Hobbyhorse Revolution

De documentaire Hobbyhorse Revolution gaat over drie meiden die een gezamenlijke passie hebben: stokpaardjes. Ze doen zelfs mee aan heuse kampioenschappen. Wat wij van Hobbyhorse Revolution vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Verbeelding is zo belangrijk in het leven. Zo ook voor Aisku, Elsa en Alisa. Drie Finse meiden die een gezamenlijke hobby hebben: stokpaardjes. Het lijkt iets voor kleine meisjes, maar de meiden denken daar anders over. Met zelfgemaakte stokpaardjes doen ze zelfs mee aan wedstrijden. Je leest het goed, aan wedstrijden. Het is zelfs zo populair in Finland dat de sport op gelijke voet staat met de ‘echte’ ruitersport.

Ons eindoordeel?

Schattig en humoristisch is het eerste wat we dachten aan het begin van Hobbyhorse Revolution. Dat veranderde gelukkig al redelijk snel, want wat voor ons niet serieus te nemen is, is dat het voor een ander wel. Want laten we eerlijk zijn, waarom is stokpaard rijden iets anders dan bijvoorbeeld turnen? Dat verschil is er niet. Het gaat om de passie, energie en tijd die iemand erin steekt. Dat mensen daar dan een mening over hebben is een logisch gevolg, maar laten we iedereen alstjeblief zichzelf kunnen zijn. Hobbyhorse Revolution lijkt niet serieus te nemen, maar dat is het zeker wel. Meer dan dat zelfs.

Regie: Selma Vilhunen
Cast:
Speelduur: 89 minuten

Share

Een gedachte over “Hobbyhorse Revolution

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.