Hitte

De korte romantische horrorfilm Hitte gaat over een bezoekje van een verlegen meisje aan een ijssalon. Want met die extreme temperatururen is een lekkere koude zoete ijsco wel wenselijk. Welke smaak zal ze nemen? Wat wij van Hitte vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een verlegen meisje stapt op een hete dag een ijssalon binnen. Maar dan, welke smaak moet je dan kiezen. Ze kijkt de verkoper aan, waarna de temperatuur nog verder stijgt. Zou ze überhaupt een smaak kunnen kiezen in deze perfecte ijssalon?

Ons eindoordeel?

Hitte is de laatste van drie korte films (na Drama en Sexorcism) die Cineville in het kader van haar tienjarige bestaan uitbrengt. De luchtigste van de drie, al is hij ook wel een beetje als macaber te beschouwen. Een luchtige horrorfilm, die slim omgaat met de huidige klimaatsveranderingen. Want wat was het HEET!

Dat wat je ziet zou in de toekomst zo maar eens echt kunnen gaan gebeuren. Dat is niet waar natuurlijk, maar het punt dat regisseuse Thessa Meijer maakt is overduidelijk. Het acteerwerk – met het acteerdebuut van Famke Louise – is prima, maar niet uitzonderlijk. De setting daarentegen wel. Een zoet meisje in een ijsjeswinkel. Een ijsjeswinkel zoals die eruit zou zien in een film van Wes Anderson. Kleurrijk, bitterzoet (kleine spoiler) en mooi dus.

Wat dat betreft is er genoeg talent als het gaat echt het regisseren van films door Nederlanders. Fijn dat Cineville ons al die drie cadeautjes heeft gegeven. En dat terwijl zij jarig zijn. Hopen dat één of meerdere van die regisseurs de lijn doortrekken naar een lange film. Wij zijn in ieder geval overtuigd.

Hitte is een zoete horrorfilm die door de hittegolf van deze zomer verdomd dicht bij de waarheid komt. Kijk hem hieronder en oordeel zelf!

Regie: Thessa Meijer
Cast: Famke Louise | Daniël Kolf | Frits Lambrechts | Anouk | Priscilla 
Speelduur: 2 minuten

Share

Wil je reageren?