Historias Para No Contar

recensie Historias Para No Contar

Waardering: 3 uit 5.

In de komische dramafilm Historias Para No Contar komen vijf ongemakkelijke situaties aan bod. Hou je je mond of vertel je de waarheid? De tijd zal het leren. Wat wij van Historias Para No Contar vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

We maken allemaal wel eens dingen mee die je niet aan een ander vertelt. Aan niemand. Als je dan toch op een punt komt dat je het wel moet vertellen, kan dat voor ongemakkelijke situaties zorgen. Je emoties spelen je parten en je hersenen blokkeren. Wat te doen in zo een situatie. Vertel je meer, of weet je op tijd te stoppen en zo hachelijke situaties te voorkomen?

Ons eindoordeel?

Waar te beginnen met Historias Para No Contar, van Cesc Gay (Truman). Een komische, soms langdradige film die uit vijf korte films bestaat, met enkele links tussen die verhalen. Of het nu Madrid is, acteerwerk doen of in een bar, ergens is er wel een link te vinden. De belangrijkste link is het wel of niet vertellen van iets. Een afweging die we allemaal wel eens maken.

Er komt veel af op de kijker. Vijf verhalen die dus, met verschillende acteurs en andere verhalen. Het moraal van het verhaal is hetzelfde, dat wel, maar nu blijft vooral bij dat het vijf verhalen zijn waarvan je de personages niet kent. Dat die vijf verhalen een boodschap afgeven is dan wel weer goed gedaan. Als kijker ga je wel nadenken over wat je wel of niet zegt. Ongemakkelijke situaties die ook voor de kijker ongemakkelijk aanvoelen, wat de film an sich sterker maakt.

De te waarderen humor maakt dit alles nog wel luchtig, daar waar dit in het echte leven minder luchtig zal zijn. Ook langdradig soms, want soms moet je weten wanneer je moet stoppen met grappig willen zijn. Mijn favoriet was de eerste van vijf verhalen, omdat de ongemakkelijkheid en humor daar nog lekker vers is.

Historias Para No Contar is humorvol, maar kan daar ook in doorslaan, wat zorgt dat hij langdradig is. Een glimlach kon er zeker vanaf, maar een echte schaterlach ontbrak. Vijf verhalen die allemaal ongemakkelijk zijn en ook daadwerkelijk zo aanvoelen. Moraal van het verhaal; denk goed na over wat je wel of niet vertelt!

Regie: Cesc Gay
Cast: Maribel Verdú | Javier Cámara | Verónica Echegui | Nora Navas
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 11-5-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.