High-Rise

High-RiseOké, we hebben Hight-Rise gezien, een Britse boekverfilming die wij niet helemaal konden plaatsen. Dokter Laing (Hiddlestone) gaat leven in een net opgeleverde hypermodern flatgebouw, midden jaren 70.

Het verhaal

Het verschil tussen beneden en boven in de flat is groot! De rijken wonen dan ook boven en de armere beneden. De rijken kijken neer op de armen en de armen kijken op tegen de rijken. Zij willen dan ook niets liever dan ook boven in de flat wonen. Drank, drugs en sex op de vele feestjes ontbreken niet. Hoe meer, hoe legendarischer. Als op een gegeven moment de stroom uitvalt, gaan de armeren de strijd aan tegen de rijken. Alle middelen worden uit de kast gehaald om maar te ‘overleven’. Wie zal er winnen? Dokter Laing zit er in ieder geval precies tussen in en lijkt niet te kunnen kiezen!

Ons eindoordeel?

Was hij raar? Ja! Was hij vreemd? Ja! Was hij origineel? Ja! Houdt de film ons een spiegel voor? Ja! Was hij goed? Nee? Was hij slecht? Nee? Was hij intrigerend? Ontzettend! Is het een aanrader? Ja, toch wel! Al is het alleen al om je eigen mening te vormen, want wij weten het nog steeds niet helemaal!

Regie: Ben Wheatley
Cast: Tom Hiddleston | Jeremy Irons | Sienna Miller | Luke Evans | Elisabeth Moss

Share

5 gedachtes over “High-Rise

    1. Dat is ook wel terecht. Ik denk dat je hem of heel erg kan waarderen of dat je hem helemaal niets vindt. Fascinerend hadden we ook nog toe kunnen voegen!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.