Hidden Figures

recensie Hidden Figures

De Amerikaanse dramafilm Hidden Figures gaat over drie donkere dames die bij NASA werken. Niets speciaals zou je denken, maar we hebben het over de jaren 60. Wat wij van Hidden Figures vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, wie kent ze niet? Wij eerlijk gezegd niet, tot nu dan. Drie donkere vrouwen die in de jaren 60 bij NASA werken en alle drie ontzettend knappe koppen hebben (letterlijk en figuurlijk). Deze drie dames zijn er mede verantwoordelijk voor dat NASA een ruimteschip op de maan kreeg. Maar dat ging niet zomaar!

Ons eindoordeel?

Hidden Figures is het voorbeeld van hoe je een film over verdeeldheid en feminisme naar het scherm brengt. Niet al te veel opsmuk en gewoon op een leuke, grappige maar toch ook serieuze manier. Zijn de vrouwen somber, dan zie je dat in beeld. Zijn ze blij en krijgen ze iets voor elkaar, dan schijnt de zon. Ook het kleurengebruik van de kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Mooi gedaan. Los van al het voorgaande weet je natuurlijk al lang wat er aan zit te komen. Ten eerste omdat het waargebeurd is, maar ten tweede ook omdat de film toch wel voorspelbaar is. Al met al heeft Hidden Figures ons toch blij verrast.

Regie: Theodore Melfi
Cast: Octavia Spencer | Janelle Monáe | Taraji P. Henson | Kirsten Dunst
Speelduur: 127 minuten

Share

2 gedachtes over “Hidden Figures

  1. Kon Hidden Figures erg waarderen. Zag laatst een videoessay van Lessons from a Screenplay die uitlegde hoe het verhaal is opgebouwd. Erg goed gedaan met drie verhaallijnen van drie vrouwen, die elkaar thematisch aanvullen. Voor de rest inderdaad lekker feelgood.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.