Hemelrijken

recensie Hemelrijken

De drama- en telefilm Hemelrijken gaat over Kelly, die net uit de gevangenis terugkeert in haar oude wijk. Dat gaat lang goed, totdat ze een oude bekende tegenkomt. Zus Samantha probeert haar daarbij op het rechte pad te houden. Wat wij van Hemelrijken vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Kelly komt uit de gevangenis en probeert een nieuwe start te maken in haar oude wijk Hemelrijken, een wijk in Eindhoven. Haar zus Samantha regelt bij haar terugkomst veel voor haar. Dan komt er een oude bekende in het leven van Kelly, die ervoor zorgt dat ze weer in oude gewoontes vervalt. In dit geval betekent dit dat ze weer in het criminele circuit terechtkomt. Ze gaat dan ook weer dealen. Dat gaat lang goed, totdat het fout gaat. Zus Samantha doet er ook in dit geval weer alles aan om voor haar zus op te komen. Ook als dit ten koste gaat van haarzelf.

Ons eindoordeel?

Een rauwe Nederlandse film die zich in het drugsgebied van Nederland afspeelt. Brabant dus! Dat Brabantse accent is wel waar het aan rammelt, maar voor de rest is Hemelrijken een meer dan prima film. Met name het acteerwerk van Jennifer Welts en Esmée van Kampen is zeer solide te noemen. Van laatstgenoemde wisten we dat al, want wat een talent is Esmée. Elke rol die ze speelt, speelt ze met overtuiging.

Wat ook duidelijk is na het zien van deze film, is dat je als gedetineerde het zelf moet uitzoeken. Dat zal niet helemaal waar zijn, maar grotendeels wel. Je krijgt nergens een kans om te integreren. Wat doe je dan? Juist, terugvallen in oude en slechte gewoontes. En ergens maakt Kelly ook gebruik van haar zus. Onbedoeld, maar het komt haar wel goed uit. Dat die goedgelovige zus beter van haar broer had kunnen leren blijkt ook maar. Probeer je iets goeds te doen, pakken ze je keihard! Ook een goed script dus, met een einde dat erg goed in elkaar zit. Daar komt deze hele film samen.

Hemelrijken is een rauwe Nederlandse (Brabantse) film over kansen krijgen en deze niet pakken. Drugs verkopen is dan een makkelijke vluchtweg. En in een provincie waar je dit zo een beetje op elke hoek van de straat kunt krijgen, is die vluchtweg dan erg dichtbij. En chapeau voor het acteerwerk en het scenario.

Hemelrijken is op 15 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Regie: Stanley Kolk
Cast: Jennifer Welts | Esmée van Kampen | Fred Goessens | Ayrton Kirchner

Speelduur:
92 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.