Hell or High Water

Hell or High Water

De tweede film die wij op het PAC festival zagen was Hell or High Water, die vanaf 20 oktober in de bioscopen draait. Een Amerikaanse misdaadthriller over een Texas Ranger die er alles aan doet om twee slimme bankovervallers te pakken te krijgen. Wil je weten wat wij er van vonden? Lees dan onze ongeveer 175 woorden tellende B-recensie.

Het verhaal

Texas is een staat die bekend staat om haar conservatieve gedachtes, waar iedereen een hoed draagt en ze allemaal een geweer hebben. Hell or High Water maakt dat maar al te duidelijk. Twee broers Tanner en Toby die daar wonen, zijn niet zo blij met een specifieke bank. Dit omdat in het verleden hun moeder een hypotheek is aangesmeerd en ze nu het huis dreigen te verliezen! Ze besluiten om banken te gaan beroven. Niet voor veel geld, maar elke keer een beetje, zodat ze onder de radar blijven. Sheriff Hamilton denkt hier alleen anders over en opent de jacht op hen. Krijgt hij ze te pakken?

Ons eindoordeel?

Hell or High Water was eigenlijk gewoon heel goed. Waarom? De spanning bouwt zich op, de terugkerende humor is van een hoog niveau en ook het script is goed uitgewerkt. Een thriller waarvan je hoopt dat je ze vaker tegenkomt. Daarnaast alle lof voor de bijbehorende soundtrackvan Nick Cave en Warren Ellis – en de sublieme acteerprestatie van Ben Foster. Wat ons betreft een Oscarwaardige rol!

Regie: David MacKenzie
Cast: Chris Pine | Ben Foster | Jeff Bridges
Speelduur: 102 minuten

Share

9 gedachtes over “Hell or High Water

  1. Staat op mijn verlanglijstje. Ik vind Jeff Bridges ongelofelijk goed en de laatste jaren worden zijn films alleen maar beter. Ik kan niet wachten om ook te gaan kijken…

  2. Iemand noemde het een moderne western en dat vond ik heel passend. Vond het lange openingsshot mooi en ook wanneer ze de eerste bank hebben overvallen hoe de camera die auto volgde.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.