Heartstone

recensie Heartstone

De IJslandse dramafilm Heartstone gaat over Thor en Kristjan. Beide zijn aan het puberen en zoeken de spanning op vele manieren op. Wat wij van Heartstone vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Thor en Kristjan zijn twee puberende vrienden. Ze trekken zich aan elkaar op, doen alles samen en hebben beide geen optimale thuissituatie. In hun ‘avonturen’ gaan ze ook op ontdekkingstocht. Niet alleen in de omgeving van hun dorp, maar ook op het gebied van meisje. Thor vindt één specifiek meisje wel leuk, maar Kristjan wil eigenlijk iets anders. Wat zal het worden?

Ons eindoordeel?

Heartstone is zo een heerlijke coming of age film waarvoor je naar de bioscoop gaat. Het is haast een Britse kitchen sink-film, met al zijn rauwheid en puurheid van acteren. Persoonlijke ontdekkingstochten zijn vaak mooi. Dat is ook het geval van Heartstone, waarbij de beide jongens zo hun eigen ontdekkingstocht hebben. Enerzijds vanuit sociale druk, maar anderzijds ook gewoon omdat het pubers zijn. Wat vind ik leuk en vooral, wie vind ik leuk? Drama alom, waarbij een zakdoek niet kan ontbreken. En wat een prachtig landschap. Schitterend. Cinematografisch ook erg sterk, mede door het gebruik van licht. Laat je meeslepen met Heartstone, dat deden wij ook.

Regie: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Cast: Katla Njalddottir | Baldur Einarsson | Blær Hinriksson | Diljá Valsdóttir
Speelduur: 126 minuten

Share

2 gedachtes over “Heartstone

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.