Hearts Beat Loud

recensie Hearts Beat Loud

De muziek- en dramafilm Hearts Beat Loud gaat over Frank en Sam. Ze zijn vader en dochter en maken af en toe muziek. Een plotseling hitje op Spotify zorgt ervoor dat Frank als band wil optreden. Sam wil alleen liever studeren om arts te worden. Wat wij van Hearts Beat Loud vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Frank, eigenaar van een niet zo goed lopen platenzaak, is een alleenstaande vader die zijn vrouw verloor door een ongeluk. Zijn dochter Sam is inmiddels oud en groot genoeg om op eigen benen te staan. Toch heeft hij haar het liefste om zich heen. Samen jammen ze af en toe. Als blijkt dat ze samen een hitje hebben op Spotify, wil Frank samen als band gaan optreden. Sam heeft alleen andere plannen. Studeren om arts te worden bijvoorbeeld.

Ons eindoordeel?

Fan van Once, Begin Again en Sing Street? Dan is de muzikale film Hearts Beat Loud ook wel een film voor jou. In deze film komt het rauwe leventje van papa en het alles perfect willen doen van de dochter samen. Hij als eigenaar van een niet lopende platenzaak en zij die niets anders wil dan de beste arts worden. In het midden hebben ze een gezamenlijke passie; muziek maken.

Papa ziet er ook rauw uit. Een wilde baard en kleren die bij een rocker passen. De dochter is een prachtige meid, maar wel wat gemaakt. Ook streeft ze naar perfectie, in tegenstelling tot haar vader. Die wil gewoon doen wat voor hem goed voelt. Het is eigenlijk de omgekeerde werled bij die twee. Hij de onverantwoordelijke flierefluiter en zij degene met de verantwoordelijkheid.

Juist daar komt deze film in het midden samen. Een beetje arthouse en een beetje commercie verpakt in één film. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast heeft de film drama, een lach en ook nog een hoog feelgood gehalte. Goede ingrediënten dus.

Ow, en films zonder voorspelbaar einde vinden wij leuk. Hearts Beat Loud heeft zo een onvoorspelbaar einde. Kijken dus!

Regie: Brett Haley
Cast: Nick Offerman | Kiersey Clemons | Blythe Danner
Speelduur: 97 minuten

Share

2 gedachtes over “Hearts Beat Loud

  1. Eentje waar ik ook van heb kunnen genieten. Inderdaad die combinatie val arthouse en commercie is mooi aangehaald. Daardoor voelde het aan als een soort “light” versie van wat Carney doet en had het net wat minder impact op me.

    1. Ik vond Sing Street niet denderend goed van Carney. Once vind ik geweldig. Wat dat betreft is Sing Street dan ook een light versie, als je die vergelijkt met Once. Begin Again zit er mooi tussenin.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.