Hardcore Henry

recensie Hardcore Henry

Het verrassende Hardcore Henry gaat over een cyborg (klinkt fout, is het niet) die op zoek gaat naar zijn ontvoerde liefje. Onderweg moet hij af zien te rekenen met de mannen van zijn vijand Akan. We zien daarbij alles door de ogen van Henry zelf, alsof je een computerspel speelt: first person dus. Wat wij vinden van deze bloederige Russische actiefilm, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Henry ontwaakt zonder linker onderarm en linker onderbeen. Dat is snel opgelost, want zijn vrouw lapt hem weer op tot een niet pratende cyborg. Totdat ze zijn vrouw ontvoeren. Henry gaat op zoek naar haar, met de hulp van mede-cyborg Jimmy. Dat gaat alleen niet zo makkelijk aangezien Akan, die een cyborg-leger wil bouwen, er alles aan doet om Henry te stoppen. Gaar Henry zijn vrouw terugvinden?

Ons eindoordeel?

Wow, wat hebben we gezien! Dat is het eerste wat in ons opkomt. Keiharde actie met een ontelbaar (we waren na 10 minuten al gestopt met tellen) aantal doden. Je weet als kijker bijna niet waar je moet kijken als Henry zijn zoektocht begint. Hardocre Henry is dan ook erg inventief, vernieuwend en laat je als kijker op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal is weliswaar inhoudsloos, maar wat maakt dat uit als je zo een interessante, bij tijd en wijlen humoristische en boeiende film weet te maken. Hulde aan de makers!

Regisseur: Ilya Naishuller
Cast: Sharlto Copley | Danila Kozlovsky | Haley Bennett | Tim Roth | Andrei Dementiev 
Speelduur: 90 minuten

Share

5 gedachtes over “Hardcore Henry

  1. Ik kon hier niets mee. Had het na tien minuten al wel gezien. Ik begrijp waarom deze film als zo inventief beschouwd wordt, maar in feite is ze precies geënt op het soort First person shooter games waarmee ik ook al niets heb. Gelukkig konden jullie em wel waarderen, deze film ligt op het eerste oog toch ook niet binnen het straatje van films dat jullie normaliter recenseren:)

  2. Mooi dat jullie weer een blindspot film gezien hebben. Heb hier zelf erg van genoten en regelmatig vraag je je echt af hoe ze bepaalde momenten hebben gerealiseerd, erg indrukwekkend. Ben overigens wel blij dat ik deze gewoon thuis heb gezien en niet op een groot scherm, want anders was ik denk ik wel misselijk de zaal uitgekomen….

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.