Hard Candy

recensie Hard Candy

De psychologische thriller Hard Candy gaat over een 14-jarige die op date gaat met een 32-jarige. Niet heel slim! Maar van wie niet? Wat wij van Hard Candy vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een 14-jarig meisje spreekt via internet af met een 32-jarige man. Waarom, zou je denken. Is het jeugdige naïviteit? Of is het gewoon niet heel erg slim van dat meisje. Als ze eenmaal bij hem thuis zijn, blijkt de situatie toch iets anders te liggen dan dat hij dacht.

Ons eindoordeel?

In potentie is Hard Candy best een interessante film. Dat de potentie dan niet is waargemaakt, is dan weer jammer. Uiteraard, het scenario is goed bedacht, alleen aan de uitvoering schort het een beetje. Van een thriller mag je wel wat meer spanning verwachten. Die spanning is er wel, maar bij lange na niet genoeg om te overtuigen. Zo vonden wij het einde ook tegenvallen. Nu was een beetje voor de gulden middenweg gekozen. De hoofdrolspelers zijn oké, maar ook niet meer dan dat. Elliot Page was hier nog erg jong, dus dat we vergeven we hem (destijds heette Elliot nog Ellen) wel. Hard Candy is een tussendoortje waarvan je niet perse een tweede wilt.

Regie: David Slade
Cast: Patrick Wilson | Elliot Page | Sandra Oh
Speelduur: 104 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.