Happy Palace

recensie Happy Palace

Waardering: 3 uit 5.

De komische dramafilm Happy Palace gaat over een broer en zus die het Chin. Ind. restaurant van hun vader overnemen, na zijn overlijden. De samenwerking verloopt op zijn zachts gezegd niet goed. Wat wij van Happy Palace vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Yung Ling en Lok Man nemen het Chin. Ind. restaurant van hun overleden vader over. Dat restaurant loopt erg slecht, dus ze hebben een flinke uitdaging. Helemaal omdat de broer en zus terugvallen in oude gewoontes, waarbij ze elkaar niet altijd kunnen zien of luchten. Als het dan eindelijk beter gaat, verschijnt er een malafide achtertante.

Ons eindoordeel?

Happy Palace staat bol van racisme, omdat menig Nederlander zo nodig ‘grappig’ wil zijn. Je ziet in deze film wat dit met een persoon kan doen, die ‘grapjes’. Het is hoe je ermee om gaat, want dat scheelt dan ook weer. De een gaat er tegen in, de ander loopt er voor weg. In de film stippen ze het aan, waarbij ze ook goede zwarte humor toepassen.

Hoewel racisme is een onderwerp is, is dat gelukkig slechts een van de onderwerpen. Liefde, schaamte, verdriet, onzekerheid, talenten, maar bovenal familie zijn ook een thema. In deze feelgood (die er soms zeer appetijtelijk uitziet) zit je als kijker geboeid te kijken hoe het verhaal zich ontwikkelt. De personages ontwikkelen zich positief en je groeit me ze mee. En blijf vooral kijken tot en met de laats5e seconde. Dat loont.

Happy Palace is een feelgood waarin racisme een onderwerp is. Net als liefde, schaamte, verdriet, onzekerheid, talenten, maar bovenal familie. En met heerlijke zwarte humor.

Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Donna Tang | Tenzing Woing | Aaron Wan | Mei-Ling Wan | Chloe Cheung | Lisa Man
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 8-2-2024 – 20.25 uur – NPO 3 (de vierde van zes telefilms in 2024)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.