Hampstead

recensie Hampstead

De Britse romantische komedie Hampstead gaat over weduwe Emily. Na de dood van haar man vindt ze het leven niet meer zo leuk, totdat ze Donald ontmoet. Wat wij van het op waarheid gebaseerde Hampstead vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Emily is weduwe en vindt het leven zonder haar man maar moeilijk. Haar zoon probeert haar aan een nieuw man te helpen, wat nog niet helemaal lukt. Dan ontmoet ze Donald, een man die in het park Hampstead Heath woont. Hij moet onder druk van projectontwikkelaars zijn huis verlaten. Dat doet hij niet zonder slag of stoot en Emily helpt hem daarbij.

Ons eindoordeel?

Heb je een kutdag? Ga naar Hampstead! Heb je een fijne dag? Ga dan ook naar Hampstead. Het is gewoon een fijne feelgood film. Niets meer en niets minder. En ja, er zijn veel van dit soort films, waarbij je het hele verhaal en het einde al kan voorspellen. Maar is dat erg in dit geval? Wij vinden van niet. De humor is heerlijk en het acteerwerk meer dan degelijk. Dat kan haast ook niet anders met twee van die oude rotten uit het vak. Een tikkeltje rebels en een tikkeltje braaf. Een mooie combinatie.

Regisseur: Joel Hopkins
Cast: Brendan Gleeson | Diane Keaton | James Norton
Speelduur: 103 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.