Guarda in Alto

recensie Guarda in Alto

De dramafilm Guarda in Alto gaat over Teco, die een saai bestaan leidt als bakkersknecht. Een dode zeemeeuw brengt hem in een wondere wereld op de daken van Rome. Wat wij van Guarda in Alto vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Teco is bakkersknecht, maar heeft eigenlijk niet meer zo een plezier in zijn werk. Als hij op zijn werk op het dak staat te roken, ziet hij een zeemeeuw spontaan uit de lucht vallen. Hij besluit op onderzoek uit te gaan over de daken van Rome, waar hij een geheime wereld ontdekt. Een wereld waarin iedereen wel zou willen leven.

Ons eindoordeel?

Wat een regelrechte tegenvaller. Weer die hoge verwachtingen die bij lange na niet waar zijn gemaakt. Waar dat aan ligt? Vooral aan het niet maken van keuzes. Want als je een film voor jongeren en ouderen wilt maken, moet alles kloppen. Dat doet het dus bij lange na niet. Hij is zelfs erg rommelig en de film gaat nergens naartoe. Ook rare trucjes helpen dan niet.

We vinden Guarda in Alto zelfs kinderachtig. En dat zeggen we niet zo snel. Het concept is nog wel leuk, dat wel. Want een ontdekkingstocht op de daken van Rome klinkt toch wel heel mooi en ook wel romantisch. Te mooi dus, want de ontdekkingstocht is eigenlijk geen ontdekkingstocht, maar een opeenstapeling van wel heel veel toevalligheden. Noem het een mislukte Italiaanse variant op Amélie, waarbij de hoofdrolspeler nog wel een lesje acteren mag volgen.

Het moge duidelijk zijn, wij raden Guarda in Alto niet aan. Al zullen velen deze film nog wel kunnen waarderen, want de zaal moest meermaals lachen. Wij vonden hem ronduit flauw en lauw. Maar ieder zijn smaak, toch?

Regie: Fulvio Risuleo
Cast: Giacomo Ferrara | Aurélia Poirier | Ivan Franek
Speelduur: 90 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.