De Grote Hummimummi Kerstspecial

recensie De Grote Hummimummi Kerstspecial

De komische Nederlandse animatiefilm De Grote Hummimummi Kerstspecial gaat over Hummimummi en Oessiepoessie. Ze willen samen een karaoke kerstspecial organiseren, maar door liefdesverdriet van Oessiepoessie krijgen ze ruzie. Wat wij van De Grote Hummimummi Kerstspecial vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Kerst vieren zonder geliefden is als op huwelijksreis gaan zonder diegene waar je net mee bent getrouwd. Zo ook voor Hummimummi en Oessiepoessie, die beste vrienden zijn. Samen willen ze een karaoke-spacial organiseren rond Kerstmis, met allemaal bekende Nederlandse artiesten. Door liefdesverdriet van Oessiepoessie krijgen de twee echter ruzie. Resultaat is dat ze dan maar hun eigen special organiseren, met als hoogtepunt Lee Towers. Althans, dat willen ze. Zal het gezamenlijke vriend Spootje lukken de twee toch weer bij elkaar te brengen?

Ons eindoordeel?

Om eerlijk te zijn waren wij vooraf best wel sceptisch over De Grote Hummimummi Kerstspecial. Wij zijn beide namelijk geen groot fan van kerstfilms (uitzonderingen daargelaten). Vaak zijn ze romantisch ingestoken en tegen het flauwe aan. Daarnaast leek De Grote Hummimummi Kerstspecial ook vooral op kinderen gericht.

Toch zijn we de film gaan kijken, want kerst is tenslotte voor jong en oud. En hoewel de film ook echt voor de jongeren bedoeld is, kunnen volwassenen zeker meekijken. Enkele verborgen boodschappen die voor kinderen niet te begrijpen zijn, maken hem juist erg geestig, maar ook actueel. Een tikkeltje maatschappijkritisch is de film dan ook, met een kleine knipoog naar Sinterklaas.

De animaties (in dit geval de poppen) zijn fraai en door de vormgeving ook uitermate grappig. Daarnaast zijn de artiesten goed ingepast. Oké, soms is het toch tegen het flauwe aan, maar dat is waarschijnlijk ook het deel dat kinderen zo kunnen waarderen. Daarnaast heeft het verhaal ook wel een serieuze boodschap. Saamhorigheid speelt daarbij een grote rol.

De Grote Hummimummi Kerstspecial draait vanaf 10 december in de bioscopen. Daarnaast zal de film ook in de kerstvakantie worden uitgezonden. Op zondag 24 december om 15.00 uur op NPO 3 en op 25 december om 10.45 uur. Te zijner tijd zullen wij deze film ook in onze wekelijkse TV TIPS opnemen. Houd die TIPS dus in de gaten!

  • Première: 10 december Amsterdam, Kriterion 15:30 uur met karaoke en o.a. Douwe Bob, Alex Klaasen, Shirma Rouse, De Likt, Jetty Mathurin en Martin Minkema;
  • 16 december Amsterdam,  Het Ketelhuis 11:00 uur met meet & greet Mascha Halberstad;
  • 17 december Arnhem, Focus 13:30 uur met meet & greet Mascha Halberstad;
  • 17 december Rotterdam, LantarenVenster 16:30 uur met Shirma Rouse, Mascha Halberstad en De Likt plus karaoke;
  • 21 december Deventer, Filmhuis de Keizer 21.30 uur met meet & greet Mascha Halberstad.

Regie: Mascha Halberstad
Cast: Alex Klaassen | Jetty Mathurin | Martin Minkema 
Speelduur: 25 minuten

Share

2 gedachtes over “De Grote Hummimummi Kerstspecial

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.