Grijs is ook een Kleur

recensie Grijs is ook een Kleur

De Nederlandse korte dramafilm Grijs is ook een Kleur gaat over Cato. Haar oudere broer komt weer thuis wonen na een poging tot zelfmoord. Maar zo gemakkelijk is dat niet voor het gezin. Wat wij van Grijs is ook een Kleur vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Cato haar oudere broer komt weer thuis na een zelfmoordpoging. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar jongere broertje en haar ouders is het aanpassen. Niets lijkt te helpen om de broer weer plezier in het leven te geven. Dan verschijnt er een oudere man met engelenvleugels ten tonele. Zou het hem lukken om hem weer zin in het leven te geven?

Ons eindoordeel?

Poe hé! Dat je zo een heftig onderwerp toch op zo een manier kunt verbeelden. De engel speelt in dat verhaal een belangrijke en luchtige rol. Verder veel grauwe beelden, passend bij het onderwerp van zelfdoding. Ook goed dat de makers er op deze manier aandacht aan besteden. Gemaakt door jonge mensen, voor jonge mensen, maar ook voor oude mensen. Iedereen gaat anders om met een poging tot zelfmoord, dat blijkt maar weer. De ene wordt boos, de ander is meelevend of verdrietig en de persoon waarom het draait kan er niets mee! Goed acteerwerk maakt de film af. Benieuwd naar Grijs is ook een Kleur? Klik dan hier.

Regisseur: Marit Weerheijm
Cast: Cécilia Vos | Ko Zandvliet | Reinout Bussemaker | Sam Louwyck
Speelduur: 26 minuten

Share

7 gedachtes over “Grijs is ook een Kleur

  1. Heb deze niet gezien, is wel lekker kort, maar weet niet of ik er nog aan toe gaan komen. Moet er trouwens niet heftig onderwerp in plaats van heft onderwerp staan?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.