Green is Gold

recensie Green is GoldDe dramafilm Green is Gold gaat over de 13-jarige Mason. Hij moet bij zijn broer gaan wonen, nadat zijn vader is veroordeeld. Maar wat als zijn broer marihuana blijkt te verbouwen? Wat wij van Green is Gold vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Mason is 13 jaar en moet bij zijn broer gaan wonen. Een broer die hij eigenlijk helemaal niet goed kent. Andere opties heeft hij niet, want zijn vader is veroordeeld en zijn moeder kent hij niet. Eenmaal ingetrokken bij zijn broer, komt hij erachter dat die broer marihuana verbouwt. Terwijl het steeds slechter gaat op school, besluiten hij en zijn broer samen marihuana te verbouwen. Dit met grote risico’s voor beiden.

Ons eindoordeel?

Wij kunnen Green is Gold wel waarderen. Een coming of age film waarin marihuana een belangrijke rol speelt, maar bij lange na niet het belangrijkste is. Het gaat meer over opgroeien, over je eigen weg vinden in een wereld die niet ideaal is. Iedereen doet dat op een andere manier. Zo ook Mason en zijn broer. Als je vindt dat de broers in de film wel erg veel op elkaar lijken, dan kan dat kloppen. Dat zijn ze in het echt namelijk ook. En die oudere broer, dat is ook de regisseur van de film. Zou het autobiografisch zijn?

We kunnen ons voorstellen dat mensen dit een trage film is. Daar zijn wij het niet mee eens. De film is namelijk constant in beweging, in woord en in beeld. Actie hoef je dus niet veel te verwachten, op een ondeugende seksscène en het einde na.

Green is Gold lijkt over marihuana te gaan, maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet over. Het gaat meer over opgroeien in een moeilijke situatie. Zie dan maar eens je eigen weg te vinden.

Regie: Ryon Baxter
Cast: Ryon Baxter | Jimmy Baxter | David Fine
Speelduur: 81 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.