Good Time

Recensie Good Time

De Amerikaanse misdaadthriller Good Time gaat over Connie. Connie wil zijn broertje Nick op borgtocht vrij krijgen, maar geld heeft hij daar niet voor. Geweld lijkt de enige oplossing om aan geld te komen. Wat wij van Good Time vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Connie wil zijn broertje Nick op borgtocht vrij krijgen, nadat die een mislukte bankoverval heeft gepleegd. Dat geld is er alleen niet en hij moet een plan verzinnen. Je raadt het al. Dat plan gaat niet helemaal goed. Gewelddadige chaos is het gevolg, waarbij Connie niemand spaart.

Ons eindoordeel?

Good Time komt keihard binnen! De muziek, het verhaal, de personages en het bijbehorende acteerwerk. Alles is raak. Keihard raak! En de film is ook gewoon keihard, zeg maar gerust gewelddadig. Geen greintje respect heeft Connie voor wie of wat dan ook en alleen zijn broer lijkt er toe te doen.

Pattinson is haast onherkenbaar. Onherkenbaar goed ook. Hij lijkt een beetje uit zijn comfort zone te zijn gestapt en in het diepe te zijn gesprongen. Rauw en goed acteerwerk dat zo puur is, dat een reep pure chocolade van 89% erbij verbleekt. Vooral in zijn mimiek is Robbert erg goed. Zijn lichaamstaal spreekt, net als zijn ogen. De controle, de macht, de paniek, alle emoties lijk je te kunnen zien. Overigens is niet alleen Pattinson goed gecast, maar ook de rest van de cast. Door slim de verhaallijnen in elkaar over te laten vloeien, maken we iedere keer kennis met een nieuw personage. Verfrissend en iedere keer van toegevoegde waarde voor het verhaal.

Door de vaak korrelige manier van filmen heb je soms ook het idee dat je naar een wat oudere film zit te kijken. Dat is niet het geval, het is eerder de sfeer van de film. Die sfeer komt in alles terug. De doordringende soundtrack, de kleding, de manier van filmen en de aan- en aftiteling. Ergens op Twitter lazen wij dat Good Time vooral stijlvol probeert te zijn. Die mening delen wij totaal niet. Good Time is juist het tegenovergestelde en trapt tegen het stijlvolle Hollywood aan.

Eén ding is in ieder geval duidelijk na het zien van Good Time: of je vindt hem goed, of je vindt hem juist verschrikkelijk. Een middenweg lijkt er haast niet te kunnen zijn. En ergens deed de film ons wel denken aan Victoria. Niet dat Good Time film in één shot is genomen, maar het opbouwende verhaal met steeds meer geweld wel. Verrassend en origineel tot het einde.

Regisseur: Benny Safdie, Joshua Safdie
Cast: Robert Pattinson | Benny Safdie | Jennifer Jason Leigh | Buddy Duress
Speelduur: 100 minuten

Share

6 gedachtes over “Good Time

  1. Mooie vergelijking met Victoria (en die met die reep chocolade is ook mooi). Ik heb het nog opgezocht, want toen ik zat te kijken vroeg ik me af of dit misschien niet digitaal gefilmd was en dat is zo. 35mm, vandaar dat gevoel dat het een oudere film is…ik kon het heel erg waarderen en het paste perfect bij het verhaal. Toevallig ook net m’n eigen recensie online gezet.

Wil je reageren?