Gold

Recensie Gold

De dramatische avonturenfilm Gold gaat over goudzoeker Kenny, die de hoop op een nieuwe goudmijn al bijna heeft opgegeven. Tótdat hij Michael ontmoet. Samen gaan ze nog één keer op zoek. En met resultaat. Wat wij van Gold vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Kenny is een goudzoeker, maar heeft al een tijd geen goud gevonden. Niemand wil meer met hem samenwerken, behalve Michael. Met hem gaat hij op zoek naar goud in Indonesië. Als ze de hoop bijna hebben opgegeven, vinden ze toch wat ze vonden. En niet zo een beetje ook. Nu wil iedereen ineens met Kenny samenwerken. Of toch niet?

Ons eindoordeel?

Een obsessieve Matthew McConaughey hebben we vaker gezien. Is dat erg? Nee, hoor, niet als hij die rol meer dan prima invult. Dat doet hij bij Gold dan ook. Waar de film op voorhand een drama-achtige insteek lijkt te hebben, bezit de film veel meer lagen. Het op waarheid gebaseerde scenario kan de film vanaf ongeveer de helft alle kanten op, waardoor hij altijd onvoorspelbaar blijft. Naast McConaughey willen we ook de rol van Bryce Dallas Howard benoemen. Die vrouw is geknipt voor dit soort rollen. Gold weet positief te verrassen, al is het maar om dat je geen moment weet waar de film naartoe gaat, terwijl je dat wel denkt te weten. Snappen jullie het nog?

Regie: Stephen Gaghan
Cast: Matthew McConaughey | Bryce Dallas Howard | Rachael Taylor
Speelduur: 120 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.