Gifted

recensie Gifted

De dramafilm Gifted gaat over Mary, die hoogbegaafd is. Na het overlijden van haar moeder, zorgt haar ome Frank voor haar. De oma van Mary is het alleen niet eens met hoe Frank om gaat met haar hoogbegaafdheid. Wat wij van Gifted vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Frank is een harde werker die er alles aan doet om zijn nichtje Mary een goed leven te geven. Hij zorgt namelijk voor haar, sinds haar moeder is overleden. De oma van Mary is het alleen niet eens met die opvoeding. Zij denkt dat Mary gebaad is bij de beste opleiding en dat sociale contacten van ondergeschikt belang zijn. Een strijd tussen de twee volgt. Wie zal die strijd winnen?

Ons eindoordeel?

Als er een Oscar zou bestaan voor beste actrices die heel jong zijn, dan zou Mckenna Grace die zeker weten hebben gewonnen. Zij zorgt er namelijk voor dat je Gifted meer dan alleen maar een voorspelbare dramafilm vindt. Ze speelt de pannen van het dak.

Want ja, voorspelbaar is hij zeker, maar dat weegt niet af tegen het gevoel dat deze film je geeft. Een bom aan liefde. Een feelgoodfilm die je dag weer goed kan maken. Het samenspel tussen Grace en Evans is heerlijk om te zien. Je krijgt zoveel sympathie voor beiden. Dat lijkt ons ook de bedoeling van de maker, dus dan is de missie geslaagd. Oké, het verhaal is wat broos, want het roept soms wel wat vragen op terwijl het antwoord heel gemakkelijk is.Als je een goed gevoel krijgt bij een film, is dat alleen wel minder van belang.

Gifted maakt je dag goed na een kutdag, of nog beter na een heerlijke dag. Meer heb je niet nodig bij een feelgoodfilm. Toch?

Regie: Marc Webb
Cast: Mckenna Grace |  Chris Evans | Lindsay Duncan | Octavia Spencer 
Speelduur: 101 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.