Get Out

recensie Get Out

De thriller en horrorfilm Get Out gaat over de donkere Chris. Samen met zijn vriendin gaat hij naar haar ouders, waar ze wel heel overdreven aardig tegen hem doen. Wat wij van Get Out vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Chris is de donkere vriend van de blanke Rose. Als ze samen naar de ouders van Rose gaan, lijkt er op het eerste gezicht niet zoveel aan de hand. Totdat Chris erachter komt waarom de familie zo een overdreven aardig gedrag vertoont.

Ons eindoordeel?

Get Out zit uitstekend in elkaar. Het scenario is briljant bedacht en het verhaal is haast onvoorspelbaar (haast onvoorspelbaar, want er was al veel over te lezen). Racisme speelt daarbij een grote rol. Voor ons werkte de film helaas niet zo goed. Te weinig spanning. En wij maar wachten totdat het echt spannend werd. Het werkt ook niet mee dat Kaluuya niet een acteur is waar wij van houden. In de serie Black Mirror (op Netflix) hadden wij namelijk hetzelfde gevoel bij hem. Niet dat hij slecht acteert, maar op de één of andere manier is er geen klik. En hoewel de film dus een briljant scenario heeft, een uiterst gevoelig onderwerp durft aan de snijden en inventief is, is dat niet genoeg voor ons om Get Out echt te kunnen waarderen.

Regie: Jordan Peele
Cast: Daniel Kaluuya | Allison Williams | Bradley Whitford | Stephen Root
Speelduur: 104 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.