Future Me

recensie Future Me

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm Future Me gaat over Vincent, die mensen in zijn omgeving en een therapeut gaat bevragen over wie hij nu is en waarom hij zo is. Kan hij zich in de toekomst nog veranderen? Wat wij van Future Me vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Hoe ben je geworden zoals je bent. Dat gaat Vincent over zichzelf uitzoeken. Hij krijgt daarbij hulp van zijn fictieve vader en moeder, zijn echte en fictieve vriendin Eva en ook nog een therapeut. Uiteindelijk is het de vraag wat dat oplevert, want jezelf veranderen is niet zo gemakkelijk. Je bent nu eenmaal wie je bent. Wie weet lukt het Vincent alsnog om in de toekomst een beter ik te zijn.

Ons eindoordeel?

Een film maken, over jezelf. Het komt wat schizofreen over, maar het kan. Vincent Boy Kars doet dat ook in Future Me, wat zijn laatste film is in het drieluik Independent Boy (2017) en Drama Girl (2020). Een film die wederom schippert tussen een fictie en documentaire. Zeker te weten dat dit zijn beste is, mede door zichzelf zo open te stellen in zijn eigen biopic.

De film oogt wat ongemakkelijk, mede door de dubbele rollen van met name Vincent zelf, maar ook die van zijn vriendin Eva (die had dit volgens mij liever niet gedaan). Die ongemakkelijkheid laat wel zien dat Vincent zich kwetsbaar opstelt, juist daar waar hij in de film op zoek gaat naar zichzelf. Eigenlijk is het allemaal heel intiem wat je ziet. Een rouwproces verwerken in je grote passie en tegelijkertijd obsessie, film. Dat laatste vat zijn vriendin Eva in de film mooi samen.

De serie De vloer op lijkt bijna een op een overgenomen, inclusief de acteurs, maar zonder de humor. Een link met Lars von Triers Dogville (2003) is daardoor overigens ook aanwezig, want het verhaal is leidend. En dat verhaal is en blijft interessant, waarbij ook in deze film weer de vraag is wat nu echt is en wat niet. Weet jij het?

Fictie en werkelijkheid zijn verweven in Future Me, net als passie en obsessie. Een ongemakkelijke, maar ook intieme, schizofrene, therapeutische biopic van en over een nog jonge talentvolle regisseur.

Regie: Vincent Boy Kars
Cast: Martijn Lakemeijer |
Vincent Boy Kars
| Leopold Witte | Damaris de Jong
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 7-3-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.