Freeheld

recensie Freeheld

De Amerikaanse dramafilm Freeheld gaat over de al wat oudere rechercheuse Laurel, die lesbienne is. Pas als ze terminaal ziek is, vecht ze voor gelijke rechten. Wat wij van Freeheld vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De al wat oudere rechercheuse Laurel neemt haar werk zeer serieus. Alleen over haar privéleven praat ze niet. Ze heeft al een tijd een serieuze relatie met de veel jongere Stacie, maar heeft haar ware geaardheid nooit ter sprake gebracht. Dat gebeurt pas wanneer blijkt dat ze terminaal ziek is. Pas dan vecht ze ook voor gelijke rechten, want lang te leven heeft ze niet meer.

Ons eindoordeel?

De meeste mensen onder ons kunnen wel rekenen. 1 + 1 = 2. Toch? Juist. Zo moeilijk is het niet. En of die 1 + 1 dan man en vrouw of vrouw en vrouw of man en man is moet helemaal niets uitmaken. Toch blijkt uit Freeheld dat dit in Amerika tot onlangs wel het geval was. Waarom verschillende rechten? Het gaat toch om de liefde? Mooi verhaal in ieder geval met zeer degelijk acteerwerk. Wel is het allemaal wat voorspelbaar, waardoor de film niet krachtig genoeg is. Dat ligt overigens niet aan Freeheld, maar aan het feit dat er meer van dit soort films zijn. De boodschap is helder, daar gaat het om.

Regisseur: Peter Sollett
Cast: Julianne Moore | Elliot Page | Michael Shannon | Steve Carell
Speelduur: 103 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.