Free Fight

recensie Free FightDe korte dramafilm Free Fight gaat over twee broers die aan MMA doen. Als hun moeder komt te overlijden, gaat ieder op zijn eigen manier om met het verlies. Wat wij van Free Fight vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Joes en Matthias doen aan vechtsport. MMA om precies te zijn. Ze trainen samen, ze wonen samen; eigenlijk zijn het ook gewoon twee beste vrienden. Als hun moeder overlijdt, gaat ieder op zijn eigen manier om met het verdriet. De ene uit zich, waar de ander gewoon verder gaat waar hij was gebleven. Dat gaat natuurlijk botsen.

Ons eindoordeel?

Liefde en haat liggen vaak dicht bij elkaar. In Free Fight is dat ook zo. Twee broers zijn elkaars beste vrienden, maar na de dood van hun moeder komen ze steeds verder van elkaar af te staan. Die tweestrijd komt zeer duidelijk naar voren. Waar de ene figuurlijk linksaf slaat, slaat de ander rechtsaf. Daarbij is het verschil wel redelijk groot en vraag je jezelf af waarom ze ieder op hun eigen manier reageren. Dat is menselijk, maar aangezien ze alles samen doen en delen, is dat misschien wat vreemd.

Het acteerwerk is wel prettig en vooral Olivia Lonsdale kan ons bekoren. Dat doet ze eigenlijk altijd wel. Waarom weten we niet precies, maar ze heeft een bepaald charisma, wat aanstekelijk werkt. Blijkbaar werkt dat ook voor de overige twee mannen, want de emoties zijn zicht- en voelbaar.

We hebben dankzij deze korte film ook weer een nummer voor in onze lijst met favoriete muzieknummers: It Ain’t Me Babe van Joan Baez – eigenlijk van Bob Dylan en later ook weer gecoverd door Johnny Cash en June Carter. Wat een prachtig nummer en perfect passend bij Free Fight. Kijk maar naar de laatste scène en je snap wat we bedoelen.

Free Fight maakt deel uit van One Night Stand; zes korte Nederlandse films. Wil je de korte film nu meteen zien?. Dat kan. Hier.

Regie: Sven Bresser
Cast: Chiem Vreeken | Aleksej Ovsiannikov | Olivia Lonsdale
Speelduur: 46 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.