Freaks

recensie Freaks

De antihelden- en sciencefictionfilm Freaks gaat over Chloe. Zij en haar vader houden zich verscholen in een huis, al weet Chloe niet precies waarom dat zo is. Wat wij van Freaks vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Chloe en haar vader houden zich schuil in een huis. Waarom dat is weet Chloe niet zo goed, maar haar vader bereidt haar in ieder geval wel alvast voor op een toekomst zonder hem. Als er een ijscoman in de straat verschijnt, ziet Chloe de kans om toch het huis te ontvluchten. Dit heeft grote gevolgen voor haar en haar omgeving.

Ons eindoordeel?

Dat was een tijdje geleden dat wij Emile Hirsch in een film hebben gezien. Dit keer als een antiheld in Freaks, daar waar hij in Into the Wild (waar wij hem van kennen) misschien wel een held was. Althans, zo hebben wij dat ervaren. Opboksen tegen de wereld is wat hij daar deed.

In deze film eigenlijk niets anders. Hij en zijn dochter worden gezien als freaks, en freaks zijn niet welkom in ieder geval Amerika. Wij moesten ergens ook wel denken aan de vluchtelingenkwestie bij het zien van deze film. Mensen die in minderheid zijn in een land waar ze zich wel willen aanpassen. En dan toch zijn er mensen die jou niet welkom heten. Dat blijft raar, ook in deze film.

Op het begin is het nog gissen wat gaat gebeuren. Dat gissen verdwijnt al redelijk snel omdat de film in dat opzicht voorspelbaar is. Weet je wie wie is en wat die persoon voor rol heeft, dan gaat het je gemakkelijk af om te raden hoe de film af gaat lopen. Toch blijft de film beklijven en weet hij de aandacht te trekken door het antiheldengedeelte.

Freaks is een film die ons doet denken aan de vluchtelingenkwestie. Een voorspelbare film, maar de nieuwsgierigheid en het onderwerp maken het voor ons een geslaagde film.

Regie: Zach Lipovksy
Cast: Amanda Crew | Bruce Dern | Emile Hirsch | Grace Park
Speelduur: 104 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.