Foxtrot

recensie Foxtrot

De dramafilm Foxtrot gaat over Jonathan, die overlijdt tijdens zijn dienstplicht. We zien drie verschillende verhaallijnen, gezien door de ogen van Jonathan zijn ouders, Jonathan zelf en vervolgens weer zijn ouders. Wat wij van Foxtrot vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Jonathan komt te overlijden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. Zijn vader en moeder zijn uiteraard helemaal van de leg. Helemaal omdat blijkt dat de situatie toch iets complexer is dan gedacht. We zien drie verhaallijnen. Eén vanuit de ouders, één vanuit Jonathan zelf en nogmaals vanuit de ogen van zijn ouders.

Ons eindoordeel?

Is Foxtrot de ***** van de VPRO waard? Niet helemaal, maar het komt verdomd dicht in de beurt. Je moet wel van wat neerslachtigheid houden, want dat is de basis van de film. Oké, het is niet alleen maar neerslachtig, zo af en toe zit er ook verdomd goede humor in. Het hoogtepunt zijn toch wel de gebruikte camerastandpunten. Niet alledaags, maar ow zo mooi. En het scenario is ook gewoon heel prettig. Karma is a bitch, zullen we maar zeggen. Eigenlijk is Foxtrot dus gewoon een film die je moet zien, maar dat begreep je vast al wel na het lezen van deze recensie.

Regie: Samuel Maoz
Cast: Lior Ashkenazi | Sarah Adler | Yonaton Shiray | Shira Haas 
Speelduur: 114 minuten

Share