Forever

recensie Forever

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm Forever gaat over een gezin van vier, waarvan de zoon overlijdt. Het gezin groeit daardoor steeds verder uit elkaar. Wat wij van Forever vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Egon en Maren verliezen hun zoon. Ze zullen verder moeten, ook omdat ze nog een dochter hebben, Lily. Ieder gaat op zijn of haar eigen manier om met het verlies. Het zorgt er ook voor dat overgebleven gezinsleden uit elkaar groeien. Actie is nodig om weer dichter bij elkaar te komen.

Ons eindoordeel?

Forever is allereerst ingetogen te noemen. Ieder gezinslid beleeft zijn of haar verdriet op de eigen manier. Die zie je als kijker, maar dat voel je ook. De drie overgebleven gezinsleden – de doodsoorzaak blijft onbekend en doet er eigenlijk ook niet toe – zien er niet alleen ouder uit, maar hebben logischerwijs ook een korter lontje. Soms slikken ze elkaars uitspattingen en soms niet. Heel menselijk allemaal.

Dat ze uit elkaar groeien is mede in beeld gebracht met vaste camerastandpunten. De camera neemt afstand, waardoor ook de kijker op een afstand staat. Daarnaast zie je meermaals steriele shots waarin gekaderd is. Ieder personage heeft daarbij zijn eigen kamer of hokje. Dat tekent het uit elkaar groeien. En des te pijnlijker dat de dood ook gepaard kan gaan met nieuw leven. Gaat dat überhaupt samen, als je zo aan het rouwen bent. En als je er bijna niet over praat. Allemaal voorstelbare gevoelens in ieder geval.

Naarmate het voorspelbare einde van Forever nadert, kun je ook als kijker weer ontspannen. Het leven is een grote achtbaan en komt soms tot stilstand, maar gaat daarna altijd weer door. Tijd, dat is alles wat je nodig hebt. De vraag is alleen of je die tijd elkaar ook gunt.

Regie: Frelle Petersen
Cast: Ole Sorensen | Jette Sondergaard | Mette Munk Plunk
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 17-8-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.