Florence Foster Jenkins

recensie Florence Foster Jenkins

De Amerikaanse op waarheid gebaseerde dramafilm en tevens komedie Florence Foster Jenkins gaat over een vrouw die voor geen meter kan zingen. Dat neemt niet weg dat ze geen doorzettingsvermogen heeft. Wat wij van Florence Foster Jenkins vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Florence Foster Jenkins is een vrouw van rijke komaf. Ze had één grote droom, en dat is als zangeres optreden in Carnegie Hall. Alleen heeft ze zelf niet echt in de gaten dat ze niet kan zingen en haar omgeving vertelt haar dat ook niet. De vraag is of ze er achter komt of dat ze haar dromen gewoon blijft najagen!

Ons eindoordeel?

Eigenlijk is Florence foster Jenkins best wel grappig. Over the top, maar ja, dat hoort denken wij ook gewoon bij de vrouw zelf. Meryl streep neemt moeiteloos de rol van Florence aan. Ook Simon Helberg – bekend van The Big Bang Theory – verdient een pluim. De film zelf is matigjes. Wel kunnen we wat leren van haar doorzettingsvermogen. Het doet er niet altijd toe wat anderen van je vinden. Gewoon lekker doen wat je leuk vindt. Daar kan iedereen soms wel eens een les uit trekken. Niet helemaal onze soort film, maar stiekem toch een beetje een feelgood film.

Regisseur: Stephen Frears
Cast: Meryl Streep | Hugh Grant | Simon Helberg
Speelduur: 110 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.