Film Stars Don’t Die in Liverpool

recensie Film Stars Don't Die in Liverpool

In de romantische dramafilm Film Stars Don’t Die in Liverpool zien we Gloria, die ooit een geliefde Hollywood-actrice was. Tegenwoordig moet ze het doen met kleine theaterzaaltjes. De jonge acteur Peter brengt licht aan het einde van de tunnel. Of toch niet? Wat wij van Film Stars Don’t Die in Liverpool vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Gloria floreerde ooit in Liverpool, maar speelt tegenwoordig alleen nog maar in kleine theaterzalen. Als ze door Engeland trekt ontmoet ze de bijna 30 jaar jongere Peter. Hij is ook acteur en haast geobsedeerd door haar. Ze krijgen een affaire, wat al snel overgaat in een relatie. Dan blijkt Gloria iets te mankeren wat hun toekomst samen op het spel zet.

Ons eindoordeel?

Wat een fijne film is Film Stars Don’t Die in Liverpool. Er zijn een aantal zaken die ons positief hebben verrast. Zo vonden we de wisseling tussen het vroeger en het heden heel mooi. Die liep naadloos in elkaar over door een simpel trucje toe te passen. Een simpel trucje dat je wel even moet bedenken. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de muziek. Ook daar hebben ze iets leuks voor bedacht. Tot slot de perspectiefwisselingen. Soms beoordeel je iets veel anders dan dat er daadwerkelijk aan de hand is. Goede acteerprestaties van twee mooie mensen en een goede balans tussen drama en romantiek. Het waargebeurde Film Stars Don’t Die in Liverpool heeft ons verrast. Heerlijk.

Regie: Paul McGuigan
Cast: Annette Bening | Jamie Bell | Vanessa Redgrave | Julie Walters
Speelduur: 106 minuten

Share