Filles de Joie

recensie Filles de Joie

De dramafilm Filles de Joie gaat over drie ogenschijnlijk verschillende vrouwen, die door hun werk toch een band opbouwen. Helemaal als blijkt dat een van hen een groot probleem heeft. Wat wij van Filles de Joie vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Axelle, Conso en Dominique zijn drie totaal verschillende vrouwen, maar hebben toch ook wat gemeen. Ze werken namelijk in het geheim als prostituee. Geld is wat ze nodig hebben, dus vandaar de keuze. Het dubbelleven leidt uiteindelijk ook tot problemen, maar de meiden hebben daar wel een oplossing voor.

Ons eindoordeel?

Naar Filles de Joie keken wij toch wel uit. Niet in de eerste plaats vanwege het toch wel aanlokkelijke en kwetsbaar ogende verhaal, maar ook door Sara Forestier. Deze nog jonge Franse actrice en regisseuse kon ons eerder namelijk al bekoren in Suzanne en M. (die ze zelf regisseerde).

En hoewel Sara zoals zo vaak goed acteert, kwam er bij ons bij deze film te weinig gevoel op. Als je leest waar de film over gaat, had het wat ons betreft allemaal net wat gewaagder gemogen. Het blijft te braaf, waardoor het echte schokeffect achterblijft. Maar daar gaat het ook niet helemaal om in deze film.

Het voor elkaar opkomen is waar het om gaat. Daar zaten wel wat tegenstrijdigheden in om dat echt geloofwaardig te laten doen overkomen, maar het is ze wel gelukt. De meiden hebben namelijk alles voor iedereen over om hen heen, maar wat krijgen ze ervoor terug. Een hoop stront! Dan snappen wij wel dat je toch meer naar elkaar toe kruipt, ondanks de verschillen.

Filles de Joie viel ons op het einde van de rit wat tegen, omdat de film bij ons niet het gevoel overbrengt wat ze over zou moeten brengen. Net te braaf allemaal. Wel is overduidelijk dat de meiden veel voor elkaar over hebben, daar waar de rest om hen heen dit niet voor hen heeft.

Regie: Frédéric Fonteyne | Anne Paulicevich
Cast: Sara Forestier | Annabelle Lengronne | Noémie Lvovksy
Speelduur: 90 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.