Fences

recensie Fences

De Amerikaanse dramafilm Fences gaat over de donkere Amerikaan Troy. Hij voelt zich benadeeld door blanken en reflecteert dit op iedereen in zijn omgeving. Wat wij van Fences vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Troy is een donkere Amerikaan die zich vaak benadeelt voelt door blanken. Alles wat hij in zijn verleden misliep reflecteert hij op zijn omgeving. Vooral alles heeft hij een excuus en tegenspraak duldt hij bijna niet. Als hij dan ook nog eens een scheve schaats heeft gereden, is maar de vraag wie hem nog serieus neemt.

Ons eindoordeel?

Fences is van oorsprong een toneelstuk, dat is meteen duidelijk. Veel opgedikt drama dat zich met name op één locatie bezigt. Dat drama is redelijk zoetsappig, waardoor de film niet altijd boeit. Viola Davis speelt de pannen van het dak, dat zeker, maar de overige personages zijn dik aangezet. Te dik, waardoor het eerder lijkt dat er sprake is van overacteren, dan acteren vanuit de emoties. Bij tijd en wijlen weet de film je toch te raken, maar door de lengte verlies je dan wel weer de aandacht. Voor ons was Fences een hek zonder poort, waar we niet doorheen kwamen. De titel van de film is overigens zeer treffend! Niet zozeer het fysieke hek, maar meer het hek dat Troy in gedachte vasthoudt.

Regie: Denzel Washington
Cast: Denzel Washington | Viola Davis | Mykelti Williamson | Stephen Henderson
Speelduur: 139 minuten

Share

4 gedachtes over “Fences

  1. Een hele prestatie dat jullie de film helemaal hebben uitgekeken. Ik hield het ongeveer drie kwartier vol. Te veel tekst en ontzettend saai camerawerk. Viola Davis is geweldig, maar Denzel Washington domineert. Naar aanleiding van jullie recensie weet ik nu zeker dat ik Fences geen tweede kans hoef te geven.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.