De dramafilm Feast gaat over drie Nederlandse mannen die in 2007 moedwillig andere mannen drogeerden en vervolgens besmetten met hun eigen hiv-geïnfecteerde bloed. Wat wij van Feast vinden, lees je in onze recensie.
Het verhaal
In 2007 drogeerden en besmetten drie mannen andere mannen met hun eigen hiv-geïnfecteerde bloed. Volgens de mannen was het bekend dat ze positief waren en waren de andere mannen dat ook. De slachtoffers zeggen echter wat anders. In deze deconstructie zie je zeven delen die allemaal een ander verhaal vertellen over wat nu de waarheid is.
Ons eindoordeel?
Liefst zeven cinematografen werkten mee aan Feast. Dit omdat je in deze op zijn minst bijzondere en vage film zeven verschillende delen ziet. Ieder verhaal vertelt zijn eigen waarheid. Het is aan de kijker om te bepalen wat vervolgens die waarheid is. Of niet, want eigenlijk is dat onmogelijk. Alle betrokkenen lijken een beetje koekoek.
Niet wetende waar deze film op is gebaseerd, denk je dat het eerste deel grappig is bedoeld. Zo ervoer ik het wel. Echter, het is bittere ernst. Dat gaat de hele film eigenlijk wel door. De toon van de film doet aan als een satire – wat de film ten goede komt -, daar waar de echte boodschap bloedserieus is. Men maakt overigens geen onderscheid in daders en slachtoffers, bij het parodiëren. Zelfs een (echt?) interview met een biologe lijkt een parodie. Dat maakt deze film ook weer interessant, want grotendeels heeft deze film de stijl van een documentaire. Enerzijds een uitdagende film, maar anderzijds ook niet altijd even goed te volgen.
Feast is een bijzondere en vage film die uitdagend is, maar ook niet altijd goed te volgen. Daarnaast lijkt de film een satire te zijn, daar waar het bittere ernst is. Dat doet de film met een documentaire-stijl overigens wel goed.
Regie: Tim Leyendekker
Cast: Kuno Bakker | Sanne den Hartogh | Oscar van den Boogaard
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum: 26-5-2022