Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

recensie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald In de fantasy en avonturenfilm Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald weet Grindelwald te ontsnappen. Newt Scamander gaat op zoek naar hem, waarbij ook verdeeldheid ontstaat. Wat wij van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Gellert Grindelwald werd in Fantastic Beasts and Where to Find Them gevangen genomen door onder andere Newt Scamander. Grindelwald beloofde te ontsnappen, iets wat hem ook lukt. Daarna verzamelt Grindelwald allemaal mensen met maar één doel: tovenaars met zuiver bloed grootbrengen, zodat hijzelf kan heersen over druizels. Een nog jonge Perkamentus vraagt Newt op zoek te gaan naar Grindeald. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot. Er ontstaat zelfs verdeeldheid.

Ons eindoordeel?

Geduld is een schone zaak als je Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kijkt. Geduld wat je nodig zult hebben. Lijntjes moet je zien te herkennen. Zo niet, dan wordt het alsnog duidelijk, op het einde. Wel zo makkelijk.

Het is ook geen gemakkelijke film. Waarom, horen we jullie denken. Daar hebben we twee redenen voor. Ten eerste omdat er zoveel personages voorbij komen, dat het soms lastig te volgen is. Het tweede is weer die lijntjes. Lijntjes met Harry Potter. Heb je die films niet gezien, dan mis je wat. Het is niet essentieel, maar je mist wat. Wij kunnen die lijntjes in ieder geval wel waarderen.

Puntje van kritiek. Het is geen film op zichzelf. Het is een heel duidelijk vervolg op en er volgt nog een film. Maar ja, dat weegt niet op tegen de werkelijkwaar fantastische cgi, de heerlijke droge humor tussendoor en het meeslepende avontuurlijke.

Net als dat wij van Harry Potter houden, houden wij ook van Newt Scamander. Laat het vervolg op Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald maar komen. Al zal dat nog wel een tijdje duren.

Regie: David Yates
Cast: Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp
Speelduur: 135 minuten

Share

3 gedachtes over “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.