Ezra

recensie Ezra

Waardering: 3.5 uit 5.

De komedie Ezra gaat over stand-up komediant Max, die met zijn autistische zoontje een spontane roadtrip door Amerika maakt om te vluchten voor verschillende instanties. Wat wij van Ezra vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Max is stand-up komediant uit New Jersey, die bovenal vader is. Alleenstaand vader om precies te zijn, die weer bij zijn vader woont samen met zijn autistische zoontje Ezra. Het autisme zorgt voor problemen bij zijn zoontje. Niet alleen in zijn gedrag, maar ook voor zichzelf. De beste oplossing is een speciale school, maar Max is tegen, terwijl zijn ex, die de voogdij met hem deelt, juist voor is. Max besluit spontaan een roadtrip door Amerika te maken met zijn zoon, waarbij het einddoel is om op te treden in de talkshow van Jimmy Kimmel.

Ons eindoordeel?

De regisseur van Ezra, Tony Goldwyn, is dezelfde regisseur als van de serie Scandal (2012 – 2018). Oei, was de eerste gedachte, want mijn vrouw is fan van die serie, maar ik vind het vooral zoete en voorspelbare meuk. Gelukkig was ik te sceptisch, want deze roadmovie is het tegenovergestelde. De film maakt de strubbelingen die ouders met hun autistische kind kunnen hebben, bespreekbaar.

Want wat kan het hard werken zijn, als je kind autistisch is. De inleiding van pak hem beet 30 minuten geeft je als kijker voldoende achtergrondinformatie voor het vervolg van de film. Ieder personage ken je dan zo een beetje wel. Genoeg in ieder geval. Met dank aan de acteurs ook, die meespelen. Bobby Cannavale (Max) is naast een mooie man ook een begenadigd en ondergewaardeerde acteur. Daarnaast zijn dinosaurussen De Niro en Goldberg zekerheidjes. Tot slot verdient ook jongeling Fitzgerald een schouderklopje, in zijn rol als autistisch zoontje van Max.

Het eindresultaat is een aangename feelgood. Muziek speelt daarin een belangrijke rol, want die geeft de emoties mee die een dergelijke film nodig heeft. De variërende muziek valt op zijn plek en daardoor beleef je de hechte maar ook gecompliceerde band tussen vader en zoon van dichtbij mee. En let vooral ook op de filmquotes, want die vliegen om je oren.

Ezra is een aangename roadmovie die tegelijkertijd ook een feelgood is. De strubbelingen die Max als ouder met zijn autistische kind heeft, voel je als kijker in dit geval ook.

Regie: Tony Goldwyn
Cast: Bobby Cannavale | Robert De Niro | Rose Byrne | William Fitzgerald | Whoopi Goldberg
Speelduur: 101 minuten
Releasedatum: 30-5-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.