Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

recensie Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

De dramafilm Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile gaat over de misschien wel bekendste Amerikaanse seriemoordenaar ooit: Ted Bundy. Een bruut in zijn daden, maar in het dagelijkse leven een charmeur. Wat wij van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Liz is een alleenstaande moeder die valt voor de charmes van Ted Bundy. Wat ze op dat moment nog niet weet, is dat hij een seriemoordenaar is, die jonge meisjes vermoordt. Ook als hij achter de tralies zit blijft Bundy altijd ontkennen. Liz blijft twijfelen wat te geloven.

Ons eindoordeel?

Alles wat over Ted Bundy gaat is op voorhand interessant. Alleen jammer dat de film verre van interessant is. Het was zelfs een regelrechte tegenvaller. Waarom?

Ten eerste omdat het acteerwerk van het niveau The Bold en the Beautiful was. Zo ontzettend gemaakt. We weten dat je bij een film alles moet plannen, maar hier was alles tot op de millimeter uitgedacht. Dit gaat ten koste van de acteurs, die in een soort keurslijf zijn gegoten. Alsof hen is verteld: ‘Zo moet het, en niet anders’. Dat vonden wij in ieder geval wel duidelijk zichtbaar. En dat terwijl de acteurs en actrices die meededen toch echt wel kunnen acteren. Dat de film voorspelbaar is, is dan weer logisch, want het is waargebeurd. We kennen de geschiedenis immers. De soort van verheerlijking van Ted Bundy zelf had misschien wat minder gemogen. Net als dat het bijna ongeloofwaardig is dat zijn vriendin zolang aan hem blijft hangen, gezien de overduidelijke bewijzen.

Zijn er dan geen pluspunten? Weinig, maar toch eentje. Het einde. Enerzijds omdat dit minder zoetsappig is, maar ook omdat de film daarna gewoon afgelopen is. Leuker kunnen wij het gewoon niet maken.

Het moge duidelijk zijn, wij raden Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile niet aan. Kijken op eigen risico zouden we zeggen. En dan niet zeggen dat we jullie niet gewaarschuwd hebben.

Regie: Joe Berlinger
Cast: Zac Efron | Lily Collins | Kaya Scodelario
Speelduur: 109 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.