Everest

recensie Everest

De Amerikaanse en op waarheid gebaseerde dramafilm Everest gaat over groepen bergbeklimmers die tegelijkertijd de top van de Mount Everest willen bereiken. De vraag is of dat wel verstandig is, met een storm die op komst is? Wat wij van Everest vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

In 1996 willen verschillende groepen de top van de Mount Everest bereiken. Allemaal op dezelfde dag. En dat terwijl er ook nog een storm aankomt. Wat eerst een missie is om de top te halen, wordt al snel een missie om levend beneden te komen. De vraag is of dat iedereen wel lukt?

Ons eindoordeel?

Het eerste uur is vrij gezapig en spanningsloos. Dat verandert echter in deel twee, waar je soms niet meer weet waar je moet kijken van de spanning. En dat is best wel knap, want de film is voorspelbaar en je weet wat er gaat gebeuren. De bijbehorende spannende muziek speelt daar een heel belangrijke rol in. Die brengt net dat beetje extra spanning. Ook mooi om te zien dat de sterren van de cast een bijrol hebben, en zich daar ook in schikken. Vooral Gyllenhaal speelt in zijn bijrol erg sterk. Wel jammer dat het soms een beetje nep oogt. Eén tip. Ga je binnenkort een berg beklimmen? Kijk Everest dan vooral niet! Je gaat ervan bibberen!

Regisseur: Baltasar Kormákur
Cast: Jason Clarke, Josh Brolin en Emily Watson | Jake Gyllenhaal | Keira Knightley
Speelduur: 121 minuten

Share

2 gedachtes over “Everest

  1. Zelf kon ik niet genoeg met de personages meeleven, maar dat is meer omdat ik vind dat ze van tevoren al wisten dat het niet zonder risico’s was. Ben wel benieuwd waarom jullie het niet altijd echt uit vonden zien? De film is gedeeltelijk in de buurt van Everest opgenomen en de rest op een berg ergens in Europa….

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.