Els Dies Que Vindran

recensie Els Dies Que Vindran

De dramafilm Els Dies Que Vindran (The Days To Come) gaat over Lluis en Vir. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar Vir is wel al zwanger. Wat te doen? Houden, of toch een abortus? Wat wij van Els Dies Que Vindran vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lluis en Vir hebben het heel leuk samen, maar aan kinderen hoeven ze nog niet te denken. Toch is Vir zwanger. De oplossing, een abortus. Naarmate die geplande abortus dichterbij komt, gaat Lluis steeds meer twijfelen. Die twijfel blijft bestaan, welke beslissing ze ook nemen. Want zolang kennen ze elkaar ook nog niet.

Ons eindoordeel?

Eerlijker acteerwerk dan Els Dies Que Vindran kun je het bijna niet krijgen. Maria Rodríguez (Vir) en David Verdaguer (Lluis) waren in het echt namelijk ook in verwachting van een kindje. Gespeeld is het dus niet.

Een eerlijkere film ga je ook niet krijgen. Logisch natuurlijk als je weet dat de fantastisch spelende Maria Rodríguez dus echt zwanger was. En gespeeld is het wel, want Maria’s zwangerschap ging als een zonnetje, terwijl dat bij Vir door de hormonen wel anders is.

Ergens moesten we ook wel denken aan Private Life. Een wat andere film, want in Els Dies Que Vindran raken ze ongewild zwanger en in Private Life proberen ze juist alles om zwanger te raken. Toch zijn de leuke en mindere leuke momenten waar beide films zo goed in zijn. Gewoon de waarheid verfilmen. Meer is er bijna niet nodig om een goede film te maken. Voor ons in ieder geval niet. Je zult lachen, huilen en veel herkenbare dingen zien.

Angst ga je ook zien. Natuurlijk, een kind verwachten is heel leuk, maar wat geef je ervoor op? Daar gaat de film perfect mee om. En het persoonlijke en intieme geeft deze film extra glans.

Els Dies Que Vindran is wat ons betreft een intieme en daardoor perfecte film. Een film die de waarheid laat zien over zwanger zijn. Dat is heel leuk, maar tegelijkertijd ook heel eng.

Regie: Carlos Marqués-Marcet
Cast: David Verdaguer | Maria Rodriguez
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.