Elle

recensie Elle

Paul Verhoevens Elle is een bejubelde en prijswinnende Franse dramafilm en tevens thriller. Michèle is een succesvolle en pittige tante. Als ze op een dag wordt aangevallen en verkracht, gaat ze achter de dader aan. Wat wij van Elle vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Michèle heeft het goed voor elkaar. Ze is hoofd van een videogamebedrijf, waarbij ze zowel privé als zakelijk genadeloos is. Hoe anders is dat als ze in huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende. Ze gaat vervolgens zelf achter de dader aan, waarbij het maar de vraag is of dat goed gaat aflopen.

Ons eindeoordeel?

Het scenario van Elle is heel bijzonder. Niet een verhaal dat vaker voorbij komt in ieder geval. En zoals zo vaak is ook Isabelle Huppert weer goed. De film zelf kon ons iets minder bekoren. De film is ook redelijk spanningsloos en dat lijkt niet de bedoeling aangezien Elle een thriller is. Die spanningsloosheid heeft met het eerder benoemde bijzondere scenario te maken. Wij vroegen ons zelfs af of we Michèle wel serieus konden nemen. Af en toe was haar gedrag namelijk op het humoristische af, en we weten niet of dat de bedoeling was. Ook het einde levert bij ons nog wel wat vragen op. Kortom, voor ons is Elle middelmaat, al snappen we dat veel mensen deze film kunnen waarderen, want nogmaals, bijzonder is hij wel.

Regisseur: Paul Verhoeven
Cast: Isabelle Huppert | Laurent Lafitte | Charles Berling | Anne Consigny
Speelduur: 130 minuten

Share

8 gedachtes over “Elle

  1. Niet de voltreffer waar ik naar alle lofzang wel op hoopte maar de hoge mate van onvoorspelbaarheid kon ik wel waarderen. Inderdaad veel minder spanning dan gedacht maar vond t onder de streep wel een meer dan onderhoudende film. Vooral dankzij Huppert en een goed verhaal dat vragen oproept

    1. Ja waarschijnlijk omdat ik er meer van verwachtte, ben ik kritischer gaan kijken. Onverbelbaarheid was mooi, maar op het einde sloeg het een tikkeltje door. Huppert is bijna altijd briljant.

  2. Eentje die ik nog steeds niet bekeken heb een eigenlijk ook niet echt haast mee heb. Als hij bij Ziggo of Netflix verschijnt bekijk ik deze wel…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.