El Perro Que No Calla

recensie El Perro Que No Calla

De dramafilm El Perro Que No Calla (The Dog Who Wouldn’t Be Quiet) gaat over Sebastián en zijn hond. Die hond blaft veel als hij werkt, met klagende buren als gevolg, dus hij wil hem meenemen naar zijn werk. Zijn baas denkt daar anders over. Wat wij van El Perro Que No Calla vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Sebastián heeft een hele lieve hond, maar die hond blaft veel als hij aan het werk is. Zijn buren kunnen dat geblaf niet meer aan. Sebastián wil de hond dan ook meenemen naar het werk, maar van zijn baas mag dat niet. De enige oplossing lijkt dan om ontslag te nemen, maar ja, als dertiger is dat misschien niet heel slim. Rekeningen moet ten slotte ook worden betaald. Jobhoppen volgt.

Ons eindoordeel?

Wat een geweldige film heeft Ana Katz gemaakt met El Perro Que No Calla. Een film die dicht bij de werkelijkheid komt, maar toch ook iets mystieks heeft. Weemoedigheid verweven met fraaie tijdssprongen, plus een klein beetje humor. Een fraaie kleine film die groots is en ook hoop geeft.

Als je kijkt naar de tijd waarin we zitten (corona), dan past deze film daar perfect bij. Er is niets raars aan wat je ziet, terwijl je daar een jaar geleden nog anders over zou denken. Zo zie je maar wat een pandemie met een mens en haar gedachtegang kan doen.

De ontdekkingstocht van de stille Sebastián is ook mooi verbeeld. Een fraaie zwart-wit coming of age waarbij het begin en het einde met elkaar verbonden zijn. De cirkel lijkt rond, mede omdat je in de tussentijd met tijdssprongen – en bijbehorende fraaie illustraties – steeds meer te weten bent gekomen. De film bleef boeien. De film had dan overigens nog wel 73 minuten mogen duren, want het gevoel waar deze film je mee achterlaat is erg prettig, ook door de muziek. Je ziet namelijk het normale leven van een normaal mens, in dit geval Sebastián. Mensen worstelen, vallen en staan weer op. Doorgaan moeten we allemaal, of je dat nu wilt of niet. Het licht zal weer gaan schijnen!

El Perro Que No Calla is een fraaie kleine film die groots overkomt. Een paar jaar geleden had men deze film misschien raar gevonden; nu niet meer. De film duurt maar 73 minuten, maar had nog best veel langer mogen duren.

Regie: Ana Katz
Cast: Daniel Katz | Carlos Portaluppi | Facundo Gambandé | Julieta Zylberberg
Speelduur: 73 minuten
Releasedatum: 6-2-2021

Share

Een gedachte over “El Perro Que No Calla

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.