El Olivo

El Olivo

Eerder schreven wij al over drie Spaanse (top)films die in Amsterdam in première gingen. El Olivo was er daar ook één van. Een treurige dramafilm over een olijfboom. Bij deze ook de bijbehorende B-recensie.

Het verhaal

De familie van de koppige en eigenzinnige Alma heeft altijd olijfolie geproduceerd. Als de inkomsten terug lopen, moeten ze echter op een andere manier aan geld komen. Opa heeft het daar nogal moeilijk mee. Naast dat hij niet meer praat, is hij ook gestopt met eten. Die enige die hem nog een beetje begrijpt is Alma. Zijn zonen snappen er in ieder geval niets van. Best wel raar, want als je een 1.000 jaar oude olijfboom verkoopt, kunnen wij ons voorstellen dat dit pijn doet, ook al raak je er mee uit de schulden. Alma doet er in ieder geval alles aan om de boom terug te halen, zodat opa een beetje rust terug krijgt! Lukt haar dat?

Ons eindoordeel?

Hoewel El Olivo over een olijfboom gaat, is de film veel diepgaander dan dat. Waar het echt om gaat is de familierelatie en het maken van keuzes. Wij zijn blij verrast met deze prachtige film. Het acteerwerk is overigens ook om je vingers bij af te likken, en dan gaan de credits met name uit naar Anna Castillo.

Regie: Icíar Bollaín
Cast: Anna Castillo | Javier Gutiérrez | Pep Ambròs

Share

2 gedachtes over “El Olivo

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.