El Agua del Fin del Mundo

recensie El Agua del Fin del Mundo

De Argentijnse dramafilm El Agua del Fin del Mundo gaat over twee onafscheidelijke zusjes. Als de een ongeneeslijk ziek blijkt, wil ze het liefste naar het zuiden van het land. Echter, de financiën laten dat niet toe. Wat wij van El Agua del Fin del Mundo vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De jonge Adriana is terminaal en heeft als laatste wens om naar het zuiden van Argentinië af te reizen. In Vuurland is dat. Haar zus Laura wil graag met haar mee, maar heeft eigenlijk de financiële middelen daar niet voor. Als Martin, een muzikant die het moeilijk heeft, dan ten tonele verschijnt, gaat het mis. De zussen krijgen ruzie. De vraag is of de reis wel doorgaat en of dat de relatie überhaupt wel stand houdt.

Ons eindoordeel?

El Agua del Fin del Mundo laat vooral erg veel liefde zien. Liefde die, wat er ook gebeurt, niet kapot te krijgen is. Of het nu een ziekte is of een man die beide vrouwen leuk vinden: elkaar blijven ze trouw. De beelden zijn rauw en als kijker zit je dicht op de huid van de personages. Verwacht dan ook zeker geen vaste hand van de cameraman. Je voelt je wat sneller één met hen, door deze manier van filmen. Ook het acteerwerk is goed, getuige de chemie tussen de personages. Geen vrolijke film, maar de lijdensweg voor iedereen is duidelijk zichtbaar.

Regisseur: Paula Siero
Cast: Guadalupe Docampo | Diana Lamas | Facundo Arana 
Speelduur: 84 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.