Een Man die Ove Heet

recensie Een Man die Ove Heet

Het Zweedse Een Man die Ove Heet (En Man som Heter Ove) gaat over een norse oude man die wel van regeltjes houdt en iedereen daar op wijst. In deze komische maar ook dramatische boekverfilming zien we Ove, die er goed op let dat mensen in de buurt de regels naleven. Wat wij van Een Man die Ove Heet vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ove is 59 jaar, weduwe en is de mopperkont in de buurt. Alle handelingen houdt hij nauwlettend in de gaten, net als alle overtredingen. Dat hij dat doet heeft zo zijn redenen. Toch zorgen nieuwe buren ervoor dat hij ietsjes losser in het leven komt te staan.

Ons eindoordeel?

Eigenlijk is Een Man die Ove Heet gewoon een lekkere feelgood-film. Hij kijkt prima weg, bij tijd en wijlen moet je flink lachen en de dramatische inslag ontbreekt ook niet. Dat laatste vanwege de terugblikken op Ove zijn leven. Toch lijkt er net iets aan de film te ontbreken om echt bij te blijven. Naarmate de film vorderde was het dan ook lastig de film met de volle concentratie te blijven volgen. Dat heeft met name met de voorspelbaarheid te maken. Overigens doet dat verder niets af aan een verder prima film, want feelgood-films zijn altijd fijn om te kijken, in wat voor een bui je ook bent. Een Man die Ove Heet geeft je een lach. En wie wil dat nu niet?

Regisseur: Hannes Holm
Cast: Rolf Lassgard | Bahar Pars | Filip Berg | Ida Engvoll
Speelduuur: 116 minuten

Share

4 gedachtes over “Een Man die Ove Heet

      1. Dat gevoel had ik al een beetje en die film vond ik erg leuk. Er is trouwens daarop ook een vervolg op Netflix….heb ‘m nog niet bekeken, maar die staat ook nog op m’n to watch lijst.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.