Dunkirk

recensie Dunkirk

Dunkirk is een Britse actie-thriller, die zich afspeelt ten tijde van WOII. Als 400.000 Britse soldaten als ratten in de val zitten, zit er maar één ding op: evacueren. Wat wij van Dunkirk vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

400.000 Britse soldaten zitten als ratten in de val aan de kust van Duinkerke. Aan de frontlinie rukken de Duisters op en in de lucht hebben ze bijna vrij spel. Er zit voor de Britse regering dan ook maar één ding op. Zo snel mogelijk en zoveel mogelijk militairen evacueren. We volgen verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen.

Ons eindoordeel?

Voor spanning en sensatie zit je gebakken bij Dunkirk. Van begin tot eind zit je op het puntje van je stoel. Eerlijk is eerlijk, de spanning is op het begin hoger dan op het einde, maar dat heeft volgens ons meer met gewenning te maken. Die gewenning heeft met name te maken met de muziek, die heel de film voortduurt. Die oh zo indringende en haast zagende muziek. Passend en het voegt spanning toe. Dialogen zijn er nauwelijks, maar dat doet niets af aan deze prachtige verfilming van Nolan, waarbij de verschillende verhaallijnen op het einde mooi samenkomen. Een stukje geschiedenisles geeft Dunkirk, waarbij onmacht en hopeloosheid perfect in beeld en tot ons gehoor zijn gebracht.

Regisseur: Christopher Nolan
Cast: Kenneth Branagh | Mark Rylance | Tom Hardy | Harry Styles | Cillian Murphy
Speelduur: 105 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.