DRIFT

recensie DRIFT

De dramafilm DRIFT gaat over twee reizende vrouwen die tijd doorbrengen op een vakantieoord aan de kust. Beiden gaan op reis naar een andere bestemming. Wat wij van DRIFT vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Twee jonge vrouwen bevinden zich op een vakantieoord aan de kust. De ene gaat bijna naar huis, terwijl de ander juist op reis gaat. Nog voordat beide vertrekken, neemt de filmmaker je mee op reis. Op reis naar het mooie onbekende, waarbij het er niet toe doet waar je belandt.

Ons eindoordeel?

DRIFT is het perfecte voorbeeld van slow cinema. Lange takes, erg minimalistisch, veel observeren en zonder al te veel conversaties. Het is aan jou de kijker om te bepalen of je daar mee om kunt gaan. Wij zijn daar heel eerlijk in, in het geval van DRIFT beviel ons dat niet goed. Daar zijn wij niet geduldig genoeg voor.

We zullen dan best wel tegen wat zere beentjes aantrappen, maar als je ongeveer een half uur lang naar alleen maar bewegende golven zit te kijken dan vragen we af wat het doel van de film is. Saaaaaaaaaaaaaai! Wij konden er niet zoveel van maken. Niet helemaal trouwens, want het verschil tussen de twee vrouwen is wel duidelijk. De ene is op reis naar een land waar het vooral genieten is, terwijl de andere in de dagelijkse rompslomp achterblijft. Pijnlijk voor de ene, plezierig voor de ander. Dat blijkt wel heel duidelijk. De laatste scène kon ons overigens nog wel bekoren en dan met name het afsluitende nummer Baby van Donnie & Joe Emerson: prachtig. Ook het geluid was de gehele film goed. Daar is met uiterste precisie aandacht aanbesteed. Net als het camerawerk.

Alleen als het geluid en beeld het moet winnen van de inhoud, dan betekent dat voor ons dat het geen succes is. DRIFT was dan ook een verkeerde keuze. En net zoals in het echte leven, van je fouten moet je leren. Nu maar hopen dat wij ons niet tweemaal aan dezelfde balk stoten. Maar ben je groot van van slow cinema, dan raden we hem aan.

Regie: Helena Wittmann
Cast: Theresa George | Josefina Gill
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.